Katherine Compton ook in Kruibeke aan de winst

Katherine Compton, vorige zondag al winnares in Ronse, was nu ook in de Polderscross van Kruibeke de beste. In de tweede wedstrijdhelft reed ze weg van Maud Kaptheijns, Ellen Van Loy werd derde en Sanne Cant vierde.

Het was Kaptheijns die kort na de start een kloofje sloeg, na één ronde had de Nederlandse een tiental seconden voorsprong op een vijftal bestaande uit Compton, Van Loy, Cant, Alicia Franck en Loes Sels. Compton wachtte niet lang om de achtervolging in te zetten en kort voor half koers sloot ze ook aan bij Kaptheijns. Ze zette die vervolgens meteen onder druk, maar het duurde toch even voor ze definitief afstand kon nemen. Aan de finish was haar voorsprong echter toch aanzienlijk.

“Ik wilde niet té snel van start gaan, zeker met de zware wedstrijd van morgen in Zonhoven in gedachten”, zei Compton. “Maud startte echter heel snel, dus mocht ik ook niet te lang wachten om in de achtervolging te gaan. Dat ging verrassend vlot, ik heb dezer dagen echt een heel goed gevoel. Na enkele mindere seizoenen doet dat veel deugd en ik wil er dan ook ten volle van genieten.”

Ver achter Compton en Kaptheijns was Van Loy de beste van de rest en zij reed dan ook naar de derde podiumplaats. Daarmee bleef ze net Cant voor. De wereldkampioene, vorige week op de sukkel met maag- en darmproblemen, was nog niet helemaal de oude, maar ze kon toch Sels en Franck achter zich houden, goed voor een vierde plaats.

“Ik heb serieus afgezien, al zal dat wel voor iedereen gelden”, zei de wereldkampioene. “Ik voelde duidelijk dat ik de voorbije week trainingsarbeid heb gemist. Ik moest echt zoeken naar een tempo dat ik aankon. Laat ons hopen dat dit de wedstrijd was die ik nodig had om morgen in Zonhoven al een wat belangrijker rol te spelen. Misschien dat ik daar wat meer kan compenseren met mijn technische bagage.”

Top 10: 1. Katherine Compton (USA) 44:32; 2. Maud Kaptheijns (Ned) 0:23; 3. Ellen Van Loy 1:03; 4. Sanne Cant 1:09; 5. Loes Sels; 6. Alicia Franck 1:29; 7. Jolien Verschueren 1:37; 8. Kim Van de Steene 1:48; 9. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1:52; 10. Joyce Vanderbeken 2:07.

 

Kaptheijns demonstreert in Zonhoven, Cant tweede na knappe remonte

Compton de beste in Ronse, Cant geeft ziek op