Maud Kaptheijns oppermachtig in Gieten

In het Nederlandse Gieten was Maud Kaptheijns duidelijk de beste in de eerste manche van de Superprestige Ladies Trophy. De Nederlandse van Crelan-Charles ging met ruim verschil Nikki Brammeier en Sophie de Boer vooraf. Sanne Cant kwam als beste Belgische niet verder dan de zesde plaats.

Kaptheijns liet er in het noorden van Nederland geen gras over groeien. Al in de eerste ronde nam ze over van snelstarter Ellen Van Loy, die later uit de wedstrijd zou stappen met een slecht gevoel in de benen. Bleven de verschillen in die openingsronde nog beperkt, dan reed Kaptheijns in de tweede ronde toch al vijftien seconden weg van een groepje met Cant, De Boer en Annemarie Worst. Elle Anderson en Nikki Brammeier volgden nog iets verderop.

Het genoemde vijftal klitte samen, maar de achterstand op Kaptheijns bleef ondertussen wel groeien. Cant gaf zeker niet de beste indruk bij de achtervolgers en verloor op een gegeven moment zelfs enkele seconden. Toch leek ze in de slotronde nog mee te spelen voor plaats twee, tot zij en Worst in elkaar haakten. De twee zagen zo Helen Wyman nog passeren.

In de strijd om plaats twee versnelde Brammeier dan in de zandstrook en dat zette de Britse net als zaterdag in Neerpelt op weg naar de tweede plaats, zij het op 35 seconden van Kaptheijns. De Boer bleek in de slotfase net iets sterker dan Anderson en mocht als derde mee op het podium.

“Wat een droomscenario”, zei Kaptheijns na haar solotocht. “Ik voelde de voorbije weken wel al dat ik goed bezig was, maar winnen met zoveel overmacht, dat had ik totaal niet verwacht. Het parcours lag me natuurlijk wel en het feit dat ik heel veel heb gewerkt aan mijn kracht loonde ook vandaag. Het doel is nu natuurlijk om deze lijn door te trekken, al besef ik dat het niet elke week zo zal lopen.”

Top 10: 1. Maud Kaptheijns (Ned/Crelan-Charles) 41:45; 2. Nikki Brammeier (GBr) 0:35; 3. Sophie de Boer (Ned) 0:45; 4. Elle Anderson (USA) 0:48; 5. Helen Wyman (GBr) 0:56; 6. Sanne Cant 1:10; 7. Annemarie Worst (Ned) 1:14; 8. Loes Sels 1:20; 9. Alice Maria Arzuffi (Ita) 1:42; 10. Yara Kastelijn (Ned) 1:46.

 

Cant net iets sterker dan Van Loy en Sels in Meulebeke

Women's Cycling Fan Day 2017 in beelden

Women's Cycling Fan Day 2017 in beelden