Pia De Quint blij met terugkeer naar de vrienden van De Sprinters Malderen

Pia De Quint blij met terugkeer naar de vrienden van De Sprinters Malderen

Pia De Quint is terug bij De Sprinters Malderen, de ploeg waar het in 2013 allemaal voor haar begon als renster. Tussendoor verbleef ze een seizoen bij een Brits team, vorig jaar zette ze zelfs de stap naar UCI-niveau. Aan dat seizoen bij Lares-Waowdeals hield ze echter vooral een bittere nasmaak over, zo zei ze tijdens de ploegvoorstelling van het team van Luc Steenackers.

“Ik kan inderdaad niet zeggen dat ik leuke herinneringen heb aan het vorige seizoen”, aldus de nu 28-jarige De Quint. “De sfeer zat er in mijn ogen gewoon niet goed en ik heb het gevoel dat ik in 2016 ter plaatse ben blijven trappelen. Ik wil niet in detail treden, maar uiteindelijk was er een wederzijdse afkeer ontstaan. Ik heb dat ondertussen achter mij gelaten en momenteel ben ik in de eerste plaats heel blij dat ik kon terugkeren bij een ploeg van vrienden.”
“Als er aan vorig seizoen dan toch iets positiefs was, dan is het de ervaring die ik heb kunnen opdoen in enkele grotere wedstrijden. In deze ploeg zitten heel veel jonge rensters en ik denk dat ik nu toch al enige bagage heb die ik hen kan meegeven. Ik ben er trouwens van overtuigd dat we toch wel wat talent in de groep hebben. Voor mezelf stel ik niet meteen specifieke doelen, maar in de wedstrijden van de Lotto Cycling Cup kan ik misschien toch wel iets laten zien. Al is het zeker niet evident om resultaten neer te zetten. De kloof tussen de weinige ploegen op topniveau en de subtop is en blijft heel groot.”

Sprintsnelheid met Aurore Verhoeven

Wie bij De Sprinters Malderen zeker voor enkele mooie resultaten moet kunnen zorgen, is Aurore Verhoeven. De 27-jarige Française reed de voorbij drie seizoenen voor het Spaanse UCI-team Lointek. “Ik heb zelf de beslissing genomen om terug te keren naar het clubniveau. Vorig seizoen reed mijn jongere zus Pauline bij De Sprinters Malderen en zij had het altijd over de fantastische sfeer binnen de ploeg. Na de eerste contacten bleek al snel dat er wederzijdse interesse was om samen te werken en ik denk dat ik me deze keuze niet zal beklagen.”
“Ik koos bewust voor een Vlaamse ploeg, want de koersen hier liggen mij en genieten ook mijn voorkeur. Als junior reed ik heel vaak in België en dat leverde een pak overwinningen op. Mijn sprintsnelheid is mijn grote troef. Ik hoop dus toch wel enkele zogenaamde kermiskoersen te kunnen winnen. Vorig seizoen boekte ik enkele overwinningen in Spaanse wedstrijden van een gelijkaardig, nationaal niveau. Ik kan in ieder geval in goede conditie aan het seizoen beginnen, want ik heb afgelopen winter zoals elk jaar veel op de piste gekoerst.”

Foto Paul Hinninck

Samenstelling ploeg: De Sprinters Malderen

 

Vos met winst in Hoogerheide als topfavoriete naar WK

Vos met winst in Hoogerheide als topfavoriete naar WK

Lotte Kopecky verovert Belgische titel omnium

Lotte Kopecky verovert Belgische titel omnium