Lotte Kopecky verovert Belgische titel omnium

Lotte Kopecky verovert Belgische titel omnium

Zoals algemeen verwacht heeft Lotte Kopecky zondag de Belgische titel omnium veroverd. In Gent verwees ze Kaat Van der Meulen en Gilke Croket naar de dichtste ereplaatsen. Bij de jeugd gingen de titels naar Shari Bossuyt (junioren) en Katrijn De Clercq (nieuwelingen).

Het BK werd verreden volgens de nieuwe formule, met vier onderdelen op één dag. In de scratch viel er meteen een kleine verrassing te noteren met winst voor Van der Meulen. Kopecky reageerde door zowel de temporonden als de afvallingskoers op haar naam te schrijven. Croket werd daarin telkens tweede en rukte zo op naar de tweede plaats bij de start van de afsluitende puntenkoers. Ook hierin was Kopecky de sterkste, Van der Meulen deed het eveneens uitstekend en vooral dankzij de bonuspunten voor twee winstronden veroverde zij alsnog het zilver.

Bij de junioren opende Noa Selosse de debatten met overwinningen in scratch en temporonden. Bossuyt kwam dankzij haar zege in de afvallingskoers al een beetje dichterbij, in de afsluitende puntenkoers toonde ze zich met winst in zes van de acht sprints duidelijk de beste. Selosse moest genoegen nemen met zilver, Justine Louchaert pakte het brons.
Katrijn De Clercq is de nieuwe kampioene bij de nieuwelingen. Na winst in de eerste drie onderdelen, telkens voor Luna Renders, was al duidelijk dat ze moeilijk te kloppen zou zijn. Ook in de puntenkoers moest Renders in De Clercq haar meerdere erkennen. De verrassing kwam nog van Esmée Gielkens, zesde na drie onderdelen. Die slaagde er als enige in om een winstronde te nemen en de daaraan verbonden twintig bonuspunten leverden haar nog de bronzen medaille op.

Ook sprinttitels uitgereikt

Zaterdag werd al het BK sprint afgewerkt. Bij de elite ging de titel zoals verwacht naar topfavoriete Nicky Degrendele, die in de finale Catherine Wernimont versloeg. Inge Nys kreeg het brons. Bij de junioren was de titel voor Noa Selosse, voor Yentl Nijs en Elise Anthonissen. Bij de nieuwelingen ten slotte veroverde Dina Scavone de nationale driekleur, Katrijn De Clercq en Luna Renders flankeerden haar op het podium.

Foto Paul Hinninck

 

Pia De Quint blij met terugkeer naar de vrienden van De Sprinters Malderen

Pia De Quint blij met terugkeer naar de vrienden van De Sprinters Malderen

Marianne Vos technisch superieur in Wereldbeker Fiuggi