Omloop Het Nieuwsblad met maar liefst 24 UCI-teams

Omloop Het Nieuwsblad met maar liefst 24 UCI-teams

De organisatoren hebben de ploegen bekendgemaakt die uit de vele aanvragen werden weerhouden voor deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 25 februari.

De opener van het Europese wegseizoen, met start aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent, zal niet minder dan een recordaantal van 24 teams met UCI-licentie aan de start krijgen. Zij worden aangevuld met vier Belgische clubteams.
Het parcours blijft nagenoeg ongewijzigd, met de kasseien van de Mariaborrestraat in Etikhove als enige echte nieuwigheid. De Omloop bevat nog altijd negen hellingen, met de Molenberg als laatste. De laatste 35 kilometer zijn identiek aan die in de mannenwedstrijd. De aankomstlijn wordt getrokken op de Emile Clauslaan, waar op 25 februari de opvolgster van Elizabeth Deignan (Armitstead) zal worden gehuldigd.

De 28 teams: Lotto Soudal Ladies, Lares-Waowdeals, Sport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or, Lensworld-Kuota, Autoglas Wetteren, Sprinters Malderen, Keukens Redant, Isorex (België), Boels Dolmans, WM3 Pro CT, Team Sunweb, Parkhotel Valkenburg-Destil (Nederland), Alé Cipollini, Bepink Cogeas, Top Girls Fassa Bortolo (Italië), Wiggle High5, Drops (Groot-Brittannië), Bizkaia-Durango, Lointek (Spanje), Colavita-Bianchi, Cylance Pro Cyling (USA), Canyon-SRAM Racing, Cervélo-Bigla Pro CT (Duitsland), Astana (Kazakhstan), Hitec Products (Noorwegen), Orica-Scott (Australië), FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope (Frankrijk) en Team Veloconcept (Denemarken).

Foto MVH

Marianne Vos technisch superieur in Wereldbeker Fiuggi

Sanne Cant moet hevig strijden voor achtste Belgische titel

Sanne Cant moet hevig strijden voor achtste Belgische titel