Vos houdt sterke Van Loy achter zich in Baal

Vos houdt sterke Van Loy achter zich in Baal

Marianne Vos blijft bewijzen dat ze helemaal terug op niveau is en straks in Bieles een belangrijke kandidate wordt voor de wereldtitel. In Baal rekende ze in de slotfase af met de sterke Ellen Van Loy om de zevende manche van de IJsboerke Ladies Trophy op haar naam te schrijven.

Van Loy pakte zoals wel vaker de jongste weken uit met een uitstekende openingsronde, die ze afsloot met een kleine voorsprong op Vos en Cant. In een volgend groepje troepten Thalita de Jong, Laura Verdonschot, Nikki Brammeier en Annemarie Worst samen. Vos slaagde erin om de kloof naar Van Loy te overbruggen, voor Cant zat dat er niet in. Vos en Van Loy bleven tot kort voor het ingaan van de slotronde samen, maar dan moest de Belgische de zevenvoudige wereldkampioene toch laten gaan. Die reed zo naar haar derde overwinning in amper vijf wedstrijden.

“Mijn start was niet eens slecht, maar Ellen ging er echt wel stevig tegenaan in de openingsfase”, zei Vos, voor het eerst in het shirt van WM3 Pro Cycling en op een Belgische fiets van Ridley. “Ik had even wat tijd nodig om in mijn ritme te komen, maar daarna kon ik toch vrij vlot naar voren rijden. Ik had wel vertrouwen in mijn nieuwe materiaal. Ridley heeft dan ook meer dan ervaring genoeg in de cross en zit goed qua geometrie. Of ik nu de topfavoriete ben voor het Nederlandse kampioenschap? Dat zou ik niet durven zeggen. Thalita zal zeker sterk presteren en er zijn nog wel enkele goede rensters die een rol kunnen spelen.”

Hoewel Cant niet was opgewassen tegen Van Loy en Vos, leek ze toch lang op weg om een goede zaak te doen in het klassement van de IJsboerke Ladies Trophy. Ze had al vijf seconden bonificatie gepakt bij de tussensprint en reed vervolgens op zeker moment zo’n vijftien seconden voor Thalita de Jong uit. Dat zou haar in de stand op minder dan een halve minuut hebben gebracht, maar in de slotronde moest ze toezien hoe De Jong in het gezelschap van Verdonschot en Worst nog terugkeerde. In de sprint moest ze ook nog buigen voor de wereldkampioene, die zo de derde podiumplaats opeiste. De Jong behoudt in de stand 42 seconden voorsprong op Cant, die enkel nog de wedstrijd in Lille heeft om die achterstand weg te werken.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Marianne Vos (Ned/WM3 Pro Cycling) 40:53; 2. Ellen Van Loy 0:16; 3. Thalita de Jong (Ned) 0:47; 4. Sanne Cant 0:48; 5. Laura Verdonschot 0:49; 6. Annemarie Worst (Ned) 0:53; 7. Nikki Brammeier (GBr) 1:30; 8. Maud Kaptheijns (Ned) 1:45; 9. Anne Terpstra (Ned) 2:22; 10. Elle Anderson (USA) 2:34.

 

Sanne Cant moet hevig strijden voor achtste Belgische titel

Sanne Cant moet hevig strijden voor achtste Belgische titel

Thalita de Jong neemt in Bredene in stijl afscheid van Rabobank