Jessy Druyts aan de winst in Naast

Jessy Druyts aan de winst in Naast

Eén dag na de wedstrijd in Hulste en twee dagen voor de start van de Lotto Belgium Tour moesten de organisatoren van de wedstrijd in Naast (Soignies) zich tevredenstellen met amper zeventien rensters aan de start.

Die moesten iets meer dan tachtig kilometer afwerken. Reeds in de tweede ronde viel de beslissing toen zeven rensters de rest achterlieten: Jessy en Lenny Druyts, Anja Nobus, Mieke Leeman, Sarah Borremans, Femke Verstichelen en Evelien Deltombe. Deltombe en Leeman moesten nog afhaken, zodat ze uiteindelijk met vijf naar de slotkilometer trokken. Jessy Druyts, weer aan haar eerste wedstrijd toe na drie weken aan de kant te hebben gestaan wegens een blessure en ziekte, versloeg Verstichelen en haar zus Lenny met duidelijk verschil. Nobus werd vierde, enkele seconden later finishte Borremans als vijfde.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Jessy Druyts (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d'Or) 83,2 km/2u20:21 (gem. 35,568 km/u); 2. Femke Verstichelen; 3. Lenny Druyts; 4. Anja Nobus; 5. Sarah Borremans 0:04; 6. Mieke Leeman 5:39; 7. Delphine Brits 8:39; 8. Lana Petit; 9. An Wellens; 10. Lynn Depuers.

Lares-Waowdeals triomfeert in Ardèche met gastrenster Flavia Oliveira

Lares-Waowdeals triomfeert in Ardèche met gastrenster Flavia Oliveira

Blaak wint Boels Rental Ladies Tour, slotrit voor Niewiadoma

Blaak wint Boels Rental Ladies Tour, slotrit voor Niewiadoma