Kimberly Wells klopt rist Vlaamse rensters in Hulste

Kimberly Wells klopt rist Vlaamse rensters in Hulste

Voor het PK van West-Vlaanderen dienden de 59 gestarte rensters elf ronden af te leggen voor een totale afstand van 91 kilometer.

Reeds in de eerste ronde koos Sara Penton voor de aanval. Een ronde later kreeg ze gezelschap van thuisrijdster Ann-Sophie Duyck. De twee konden het goed met elkaar vinden en bouwden een voorsprong uit tot om en bij de anderhalve minuut. Pas drie ronden voor het einde zat hun avontuur erop toen dertien rensters vanuit het peloton de oversteek maakten. Maar ook met vijftien bleek de honger van de twee animatoren van de dag niet gestild. Duyck deed een nieuwe poging en toen ze al snel teruggehaald werd, waagde ook Penton nog eens haar kans.
Tevergeefs, er werd met de groep van vijftien gesprint om de zege. In die sprint toonde de Australische Kimberly Wells haar meesterschap. Kaat Van der Meulen werd tweede, Anisha Vekemans derde en Femke Verstichelen vierde. De West-Vlaamse titel ging naar Celine Van Severen, vijfde in de uitslag. Lieselot Decroix en Ann-Sophie Duyck maakten het provinciale podium compleet.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Kimberly Wells (Aus/Colavita-Bianchi) 91 km/2u21:50 (gem. 38,04 km/u); 2. Kaat Van der Meulen; 3. Anisha Vekemans; 4. Femke Verstichelen; 5. Celine Van Severen; 6. Nathalie Verschelden; 7. Lauretta Hanson (Aus); 8. Lieselot Decroix; 9. Ann-Sophie Duyck; 10. Sara Penton (Zwe).

 

Blaak wint Boels Rental Ladies Tour, slotrit voor Niewiadoma

Blaak wint Boels Rental Ladies Tour, slotrit voor Niewiadoma

Brennauer sneller dan Rowney en D'hoore in Tiel