Brennauer sneller dan Rowney en D'hoore in Tiel

De voorlaatste rit in de Boels Rental Ladies Tour is in een massasprint gewonnen door Lisa Brennauer (Canyon SRAM), de eindwinnares van vorig jaar. Jolien D’hoore sprintte in Tiel naar de derde plaats, Chantal Blaak begint zondag als leidster aan de slotrit.

Geen aanvallen in het eerste wedstrijduur, waarin 42 kilometer werd afgelegd. D’hoore en Trixi Worrack slaagden er even later in om 25 seconden voorsprong te nemen, maar lang konden ze niet van die vrijheid genieten. Met nog dertig kilometer te gaan versnelde Chantal Hoffmann (Lotto Soudal Ladies). De Luxemburgse kreeg al snel het gezelschap van Thea Thorsen en Chanella Stougje, samen reden ze een minuut weg van het peloton. In de laatste tien kilometer ging het echter snel weer naar beneden met die voorsprong en op iets meer dan drie kilometer van de finish werd het drietal gegrepen. In de niet meer te vermijden massasprint versloeg Brennauer met duidelijk verschil Loren Rowney en D’hoore. Met Nina Kessler en Maria Giulia Confalonieri maakten twee rensters van Lensworld-Zannata-Etixx de top vijf vol. Ook Belgisch kampioene Kaat Hannes, achtste, finishte nog in de top tien.

Top 10 rit: 1. Lisa Brennauer (Dui/Canyon SRAM) 115,7 km/2u52:30 (gem. 40,243 km/u); 2. Loren Rowney (Aus); 3. Jolien D’hoore; 4. Nina Kessler (Ned); 5. Maria Giulia Confalonieri (Ita); 6. Anouk Rijff (Ned); 7. Susanne Andersen (Nor); 8. Kaat Hannes; 9. Sara Mustonen (Zwe); 10. Chantal Blaak (Ned).

Top 10 stand: 1. Chantal Blaak (Ned/Boels Dolmans) 12u10:35; 2. Ellen van Dijk (Ned) 0:11; 3. Karol-Ann Canuel (Can) 0:33; 4. Lisa Brennauer (Dui) 0:40; 5. Alena Amialiusik (Wru) 0:47; 6. Katarzyna Niewiadoma (Pol) 1:07; 7. Christine Majerus (Lux) 1:14; 8. Amy Pieters (Ned) 1:17; 9. Anna van der Breggen (Ned) 1:32; 10. Audrey Cordon-Ragot (Fra) 1:46.

 

Kimberly Wells klopt rist Vlaamse rensters in Hulste

Kimberly Wells klopt rist Vlaamse rensters in Hulste

Sarah Roy pikt ritje mee in Nederland

Sarah Roy pikt ritje mee in Nederland