Ann-Sophie Duyck als een raket in Berlare

Ann-Sophie Duyck als een raket in Berlare

In het Oost-Vlaamse Berlare stond maandag de op één na laatste nationale wedstrijd van het seizoen op het programma. Het nazomerweer bracht nog 52 deelneemsters aan de start, met daarbij een aantal meiden die straks het WK in Qatar afwerken.

Reeds in de tweede ronde gingen zes meisjes aan de haal. Zij kregen acht dames achter zich aan, maar al snel bleek de vlucht van de zes toch de beslissende te zijn. De zes voorin werden even later herleid tot vijf, maar Belgisch kampioene Kaat Hannes, Sarah Inghelbrecht, Ann-Sophie Duyck, de Zweedse Sara Penton en de Australische Chloe Moran reden de tegenstand wel op ruime afstand.
In de voorlaatste ronde ritste Ann-Sophie Duyck als een raket weg uit de kopgroep. Ze fietste op korte tijd nog een indrukwekkende voorsprong van 2:40 bij mekaar op haar vier vroegere gezellen. Kaat Hannes gaf in de sprint voor de tweede plaats Moran, Inghelbrecht en Penton het nakijken. Nog eens ruim twee minuten later sprintte Eva van den Born sneller dan Nathalie Verschelden met de zesde plaats als inzet.

Foto’s Paul Hinninck

Top 10: 1. Ann-Sophie Duyck (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or) 90,2 km/2u15 (gem. 38,59 km/u); 2. Kaat Hannes 2:40; 3. Chloe Moran (Aus); 4. Sarah Inghelbrecht; 5. Sara Penton (Zwe); 6. Eva van den Born (Ned) 4:45; 7. Nathalie Verschelden; 8. Alexandra Nessmar (Zwe); 9. Gilke Croket; 10. Fien Delbaere.

 

Sophie de Boer solo naar zege in Neerpelt

Italiaanse successen voor Wiggle High5 met Longo Borghini en Hosking