Jolien D'hoore leidt Belgische WK-selectie

Vandaag maakte de KBWB de selecties bekend voor het WK in Doha (Qatar), dat plaatsvindt van 10 tot 16 oktober. Bij de dames elite wordt Jolien D’hoore (Wiggle High5), recent nog duidelijk de snelste in de sprint van de Madrid Challenge by La Vuelta, kopvrouw.

Voor de winnares van de bronzen medaille in het omnium op de piste tijdens de Spelen in Rio was het WK op de vlakke omloop van Doha al langer het hoofddoel van het najaar. Met haar sterke sprint is D’hoore zeker niet kansloos om na haar wereldtitel bij de junioren (2008) nu ook bij de elite een gooi te doen naar de regenboogtrui.
Voor de rest bestaat de selectie uit Sofie De Vuyst, Lotte Kopecky, Anisha Vekemans (allen Lotto Soudal Ladies), Kaat Van der Meulen (Lensworld-Zannata-Etixx) en Valerie Demey (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or). Als er nog iemand moet afhaken voor de afreis zal bondscoach Ludwig Willems kiezen tussen Annelies Dom en Belgisch kampioene Kaat Hannes om de vrijgekomen startplaats in te nemen.
Ann-Sophie Duyck wordt de enige landgenote aan de start van de tijdrit.

Bij de junioren ten slotte werden Lotte Rotman en Febe Schokkaert geselecteerd voor de wegrit, in de tijdrit komen geen Belgische meisjes aan de start. Nathalie Bex, normaal gezien de beste Belgische bij de jongeren, staat al een tijdje aan de kant met knieproblemen die zich manifesteerden na een val tijdens het EK op de piste.

 

Sophie de Boer wint WB in Las Vegas, Sanne Cant pas negende

Jolien D'hoore ook in Wenduine aan de winst

Jolien D'hoore ook in Wenduine aan de winst