Sarah Roy pikt ritje mee in Nederland

Sarah Roy pikt ritje mee in Nederland

Sarah Roy heeft in ’s Hertogenbosch de vierde rit in de Boels Rental Ladies Tour op haar naam geschreven. De 30-jarige Australische van Orica-AIS versloeg in de sprint van een kopgroep van veertien rensters Evy Kuijpers, Suzanne Andersen en Nina Kessler (Lensworld-Zannata-Etixx). Chantal Blaak behoudt de leiderstrui.

De hoge snelheid zorgde er al vroeg voor dat het peloton in drie stukken brak. Even later liep alles echter opnieuw samen, waarna veertien rensters voor de aanval kozen: Roy, Kuijpers, Andersen, Kessler, Barbara Guarischi, Emma Johansson, Jeanne Korevaar, Christine Majerus, Tayler Wiles, Simona Frapporti, Emilie Moberg, Riejanne Markus, Natalie van Gogh en Janneke Ensing. 
De voorsprong van deze kopgroep groeide snel. Met Majerus als best geplaatste in het klassement op 5:53, bovendien een ploeggenote van leidster Blaak, maakten ze zich bij Boels Dolmans dan ook geen zorgen. Op twintig kilometer van de finish bedroeg de voorsprong vijf minuten, in de slotkilometers ging daar niet veel meer af. Vooraan kwamen er bij het naderen van de finish enkele aanvalspogingen, maar het verschil maken lukte niemand en dus werd er gesprint om de dagzege. Roy haalde het.

Foto Paul Hinninck

Top 10 rit: 1. Sarah Roy (Aus/Orica-AIS) 110,8 km/2u45:38 (gem. 40,137 km/u); 2. Evy Kuijpers (Ned); 3. Suzanne Andersen (Nor); 4. Nina Kessler (Ned); 5. Riejanne Markus (Ned); 6. Barbara Guarischi (Ita); 7. Jeanne Korevaar (Ned); 8. Emma Johansson (Zwe); 9. Emilie Moberg (Nor); 10. Simona Frapporti (Ita).

Top 10 stand: 1. Chantal Blaak (Ned/Boels Dolmans) 9u18:05; 2. Ellen van Dijk (Ned) 0:11; 3. Karol-Ann Canuel (Can) 0:33; 4. Alena Amialiusik (WRu) 0:47; 5. Lisa Brennauer (Dui) 0:50; 6. Katarzyna Niewiadoma (Pol) 1:07; 7. Christine Majerus (Lux) 1:14; 8. Amy Pieters (Ned) 1:17; 9. Anna van der Breggen (Ned) 1:32; 10. Audrey Cordon-Ragot (Fra) 1:46. 

Brennauer sneller dan Rowney en D'hoore in Tiel

Brons voor Perrine Devahive in WK trial