Brons voor Perrine Devahive in WK trial

Trial is in België in de eerste plaats bekend door de vele titels en stunts van Kenny Belaey, nu behaalde voor de allereerste keer een Belgische dame een medaille op een WK. In het Italiaanse Val di Sole werd Perrine Devahive derde. De amper 17-jarige Duitse Nina Reichenbach, ongenaakbaar dit seizoen, won voor de Australische titelverdedigster Janine Jungfels.

De 22-jarige Devahive uit het Luikse Louveigné bereikte dit seizoen al driemaal op vier de finale in een manche van de Wereldbeker, goed voor één vijfde en tweemaal een zesde plaats. In Val di Sole overtrof ze zichzelf. In de halve finale woensdag maakte ze al indruk door achter Reichenbach en Jungfels de derde plaats op te eisen. Ze eindigde wel voor de Zwitserse Debi Studer, de Slovaakse Tatiana Janickova en de Spaanse Irene Camos, drie vrouwen die in de Wereldbeker voor haar staan.
In de finale deed Devahive dat netjes over. De top drie van de halve finale mocht als laatste tweemaal de vijf sectoren afwerken en dus wist Devahive al dat onder de 43 strafpunten blijven altijd voldoende zou zijn voor een medaille. Met nog vier sectoren te gaan was die zekerheid er al. Nog wat verder opschuiven zat er niet meer in, maar de eerste Belgische WK-medaille ooit voor een vrouw was wel een feit.  

Sarah Roy pikt ritje mee in Nederland

Sarah Roy pikt ritje mee in Nederland

Ritzege Niewiadoma in Boels Rental Ladies Tour, Blaak wordt leidster