Jolien D'hoore ook in Wenduine aan de winst

Jolien D'hoore ook in Wenduine aan de winst

Het einde van het seizoen nadert, maar toch waren nog 57 rensters afgezakt naar Wenduine voor de GP New Camping Ideal.

Op het einde van de derde ronde trok Kelly Druyts, de winnares van vorig jaar, ten aanval. Haar voorsprong liep echter hooguit tot twintig seconden op en iets meer dan een ronde later was de Wilrijkse er al weer aan voor de moeite. Toen in de vijfde ronde Jolien D’hoore en Thalita de Jong even aan de kop van het peloton sleurden, brak de bende een eerste keer. In ronde zeven van de in totaal zestien af te leggen stuks waagde Femke Verstichelen even haar kans, gevolgd door Fien Delbaere en Evelien Debboudt, maar ver kwamen ze niet.

Net voorbij half koers trokken acht dames ten aanval, van kortbij gevolgd door vijf anderen. De twee groepjes smolten samen en de beslissende vlucht was een feit. Sarah Inghelbrecht poogde nog aan te sluiten, maar dat was onbegonnen werk en haar achterstand liep ronde na ronde op. Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or en Lensworld-Zannata-Etixx waren bij de dertien het best vertegenwoordigd met Ann-Sophie Duyck en de zusjes Kelly, Demmy en Jessy Druyts voor Topsport Vlaanderen en Annelies Dom, Kaat Van der Meulen en Kim de Baat voor Lensworld. Verder waren er nog Lensy en Evelien Debboudt voor Keukens Redant en de individuelen D’hoore, Kelly Markus, Carolien Haers en Thalita de Jong.

Zeven ronden lang bleven de dertien samen. De Jong probeerde in de sprint van heel ver aan te gaan, maar D’hoore remonteerde makkelijk en won met lengten voorsprong. Kelly Druyts troefde op de meet De Jong nog af voor de tweede plaats. “Ik wil van de komende koersen nog wat profiteren om zoveel mogelijk zeges te boeken”, zei D’hoore, vorige week ook al aan de winst in Madrid. “Het is nog vier weken tot het WK in Qatar en dan wil ik er helemaal staan.”

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Jolien D’hoore (Wiggle-High5) 96 km/2u26:02 (gem. 38,66 km/u); 2. Kelly Druyts; 3. Thalita de Jong (Ned); 4. Kim de Baat; 5. Kelly Markus (Ned); 6. Lensy Debboudt; 7. Annelies Dom; 8. Kaat Van der Meulen; 9. Jessy Druyts; 10. Demmy Druyts.

 

Jolien D'hoore leidt Belgische WK-selectie

Anna van der Breggen pakt na olympische ook Europese titel

Anna van der Breggen pakt na olympische ook Europese titel