Ellen van Dijk snelt naar Europese tijdrittitel, Ann-Sophie Duyck eindigt zesde

Ellen van Dijk snelt naar Europese tijdrittitel, Ann-Sophie Duyck eindigt zesde

Ellen van Dijk veroverde in Plumelec de Europese titel tijdrijden bij de vrouwen elite. De 29-jarige Nederlandse sneltrein legde de 25,4 kilometer af in 36'41"07, goed voor een gemiddelde van 41,5 kilometer per uur. De renster van Boels-Dolmans reed het traject achttien seconden sneller dan de olympische wegkampioene Anna van der Breggen, die tweede eindigde. De Russische Olga Zabelinskaya eindigde als derde. Haar landgenote Anastasiia Iakovenko eindigde elfde en pakte de titel bij de beloften.

Ann-Sophie Duyck zette met een achterstand van 1'50" de zesde tijd neer. “Op de stukken waar ik een groot verzet kon draaien, kwam ik dat tikkeltje tekort om te kunnen doortrekken. Anderzijds kon ik na de start snel de twee meisjes inhalen die voor mij waren gestart. Dat bezorgde me de tweede tussentijd en het was dan ook de bedoeling om in het tweede, zwaardere stuk vol door te gaan tot aan de meet. Ik kon dat echter niet snel genoeg doen om een podiumplaats in de wacht te slepen. Nu, ik speel hier wel mee met de top en dat lukte me in Rio niet. Daardoor besef ik nu meer dan ooit heel goed wat ik op de Spelen heb laten liggen. Toen was ik conditioneel wel in orde, maar mentaal niet klaar. Ik richt de focus nu naar het WK. Als voorbereiding ga ik aan de zijde van Celine Van Severen deelnemen aan de Duo Normand. Op uitnodiging van de Belgische wielrijdersbond mag ik volgende week ook naar de Bakaly Academy om er tests te laten uitvoeren in het vooruitzicht van de regenboogstrijd in Qatar”, besloot de renster van Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or.

Isabelle Beckers was de tweede Belgische die deelnam aan de tijdrit op het EK. De Limburgse van Lotto Soudal Ladies kwam niet verder dan een 47ste plaats. “Of ik ontgoocheld ben? Toch wel, maar ik kijk vooral vooruit. Ik koers nog maar vier jaar op dit niveau en wil me toekomstgericht nadrukkelijker focussen op het tijdrijden. Dit EK was pas mijn eerste belangrijke afspraak in dat soort werk. Ik besef dat ik nog veel te leren heb.”

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Ellen van Dijk (Ned) 25,4 km/36:41 (gem. 41,545 km/u); 2. Anna van der Breggen (Ned) 0:18; 3. Olga Zabelinskaya (Rus) 0:23; 4. Alena Amialiusik (WRu) 1:34; 5. Audrey Cordon-Ragot (Fra) 1:48; 6. Ann-Sophie Duyck 1:50; 7. Elisa Longo-Borghini (Ita) 1:55; 8. Katarzyna Pawlowska (Pol) 2:25; 9. Olena Pavlukhina (Aze) 2:31; 10. Edwige Pitel (Fra) 2:32.

 

Liane Lippert verschalkt Franse en Italiaanse favorieten in EK junioren

Ann-Sophie Duyck: "Ik pin me niet vast op een resultaat"

Ann-Sophie Duyck: "Ik pin me niet vast op een resultaat"