Italië boven in EK tijdrijden bij de junioren, Brenda Goessens dertigste

Lisa Morzenti is de eerste Europese kampioene in Plumelec. De 16-jarige Italiaanse kroonde zich tot de beste in het tijdrijden bij de meisjes junioren. 

Morzenti liet als enige over het golvende parcours een gemiddelde optekenen van meer dan 40 kilometer per uur. Ze klokte na de 12,7 kilometer een chrono van 19:02. Haar landgenote Alessia Vigilia eindigde op ruim veertien seconden achterstand tweede. De Française Juliette Labous bezette de derde podiumplaats. Brenda Goessens, de enige Belgische aan de start en bovendien aan haar allereerste groot kampioenschap toe, eindigde dertigste in een tijd van 21:34 of een achterstand van 2:32 op Morzenti. Voor de renster van Keukens Redant kwam het er op dit EK vooral op aan om ervaring op te doen. Vrijdag verdedigt Goessens ook de Belgische kleuren in de wegrit.

Top 10: 1. Lisa Morzenti (Ita) 12,7 km/19:02 (gem. 40,035 km/u); 2. Alessia Vigilia (Ita) 0:14; 3. Juliette Labous (Fra) 0:22; 4. Jessica Roberts (GBr) 0:42; 5. Mariia Novolodskaia (Rus) 0:44; 6. Karlijn Swinkels (Ned); 7. Henrietta Colborne (GBr) 0:47; 8. Ann-Sofie Harsch (Lux) 0:51; 9. Simone Eg (Den) 1:00; 10. Christa Riffel (Dui) 1:01.

 
Ann-Sophie Duyck: "Ik pin me niet vast op een resultaat"

Ann-Sophie Duyck: "Ik pin me niet vast op een resultaat"

Marjolein van 't Geloof toont haar talent in Kallo

Marjolein van 't Geloof toont haar talent in Kallo