Ann-Sophie Duyck: "Ik pin me niet vast op een resultaat"

Ann-Sophie Duyck: "Ik pin me niet vast op een resultaat"

Ann-Sophie Duyck verdedigt morgen op het Europees kampioenschap, samen met Isabelle Beckers, de Belgische kleuren in het tijdrijden bij de vrouwen elite. Het wordt belangstellend uitkijken naar de prestatie van de West-Vlaamse nadat ze in de olympische tijdrit in Rio volledig de mist inging. 

De renster van Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d'Or eindigde in Brazilië op een teleurstellende drieëntwintigste plaats. “Ik geef grif toe dat Rio één van de grootste ontgoochelingen was in mijn carrière. Het was niet makkelijk om me daarvan op mentaal vlak snel te herstellen. Ik geef toe dat ik aan mezelf begon te twijfelen, maar eigenlijk had ik geen keuze. Het EK kwam er snel aan en ik diende sowieso de focus te richten naar een nieuw doel. Dat ging niet makkelijk. Ik bleef trainen, maar probeerde het koersen ook los te laten. Ik hield me onder meer bezig met mijn kippen en ook de regenput kuiste ik uit. Het hielp me om mijn gedachten wat te verzetten en dat bracht baat.”
“Ik voel nu dat ik opnieuw honger heb naar een knalprestatie. Of die er morgen ook komt, kan ik niet beloven. Ik probeer in ieder geval de druk af te houden door te stellen dat niets moet, maar alles mag. Ik pin me niet vast op een resultaat. Dat was ook de instelling toen ik twee jaar geleden op het WK in Ponferrada iedereen verbaasde met een vijfde plaats.” 

Over haar toekomst heeft Duyck nog geen duidelijkheid. “Ik ben daar op dit moment ook niet mee bezig. Eerst wil ik een goed EK en ook WK afwerken. Nadien zie ik wel wat er op me afkomt.”

Foto Paul Hinninck

Ellen van Dijk snelt naar Europese tijdrittitel, Ann-Sophie Duyck eindigt zesde

Ellen van Dijk snelt naar Europese tijdrittitel, Ann-Sophie Duyck eindigt zesde

Italië boven in EK tijdrijden bij de junioren, Brenda Goessens dertigste