Sanne Cant verslaat nipt Jolien Verschueren in Geraardsbergen

Sanne Cant heeft de start van het seizoen niet gemist. De Belgische en Europese kampioene won op en rond de Muur van Geraardsbergen de eerste Brico-cross, al had ze het wel niet onder de markt met de sterke Jolien Verschueren en de verrassende Laura Verdonschot.

Kort voor de start van de wedstrijd was het even beginnen regenen, voldoende om de vele kasseien op het parcours nat en glad te maken. Ellen Van Loy kwam al snel ten val, zag ook haar ketting geblokkeerd raken en kon een ereplaats meteen vergeten. Ook Verschueren viel op dezelfde plaats, maar zij kon wel snel verder. Niet dat ze meteen mee was met de kopgroep, bestaande uit Cant, Verdonschot, Loes Sels, Alicia Franck, Ceylin Del Carmen Alvarado, Karen Verhestraeten en Maud Kaptheijns. Deze laatste viel in de tweede ronde letterlijk weg, waarna Cant en Verdonschot stilaan een kloofje begonnen te slaan.

Echt groot werd het verschil echter niet, en de sterk terugkerende Verschueren en Joyce Vanderbeken slaagden er in de op twee na laatste ronde zelfs in om vooraan aan te sluiten. Verschueren wachtte niet om zelf het initiatief te nemen en haar tempo bleek al snel iets te hoog voor Vanderbeken. In de slotronde moest ook Verdonschot een klein kloofje laten, waarna Verschueren met Cant in het wiel naar de laatste bocht ging. Op de hellende aankomststrook slaagde Cant erin om Verschueren te passeren en de zege op te eisen. Verdonschot werd derde, Vanderbeken vierde en de in de tweede wedstrijdhelft sterk rijdende Githa Michiels vijfde.

Cant: "Lastige omloop om seizoen te beginnen"

“Om aan het seizoen te beginnen was dit een heel lastige omloop”, zei Cant. “Echte recuperatiestroken zijn er niet, waardoor je dus zeker geen volledige ronde vol kan doorgaan en moeilijk het verschil kan maken. Je moet hier echt opletten wat je doet om jezelf niet helemaal op te blazen. Nee, winnen was niet evident. Ik zat eigenlijk al even à bloc in het wiel van Jolien en kon enkel hopen dat haar sprint net iets minder scherp zou zijn dan die van mij. Ze kwam onbewust nog even naar links, maar gelukkig hoorde ze het toen ik riep dat ik die kant zat.”
Verschueren legde de fout voor de verloren sprint bij zichzelf. “Op het moment dat ik een tandje kleiner wilde schakelen, drukte ik verkeerd en kwam ik op een grotere versnelling terecht. Jammer, want ik voelde dat de zege mogelijk was."

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 45:06; 2. Jolien Verschueren; 3. Laura Verdonschot 0:07; 4. Joyce Vanderbeken 0:16; 5. Githa Michiels 0:35; 6. Karen Verhestraeten; 7. Loes Sels; 8. Alicia Franck 0:39; 9. Ceylin Del Carmen Alvarado (Ned); 10. Linda ter Beek (Ned) 1:23.

Jolien D'hoore sprint overtuigend naar winst in Madrid

Jolien D'hoore sprint overtuigend naar winst in Madrid

Emma Johansson: "Ik was vaak tweede en derde, maar voel me een winnaar"

Emma Johansson: "Ik was vaak tweede en derde, maar voel me een winnaar"