Marjolein van 't Geloof toont haar talent in Kallo

Marjolein van 't Geloof toont haar talent in Kallo

Het duurde tot halverwege de wedstrijd vooraleer er afscheiding kwam in het 51-koppige peloton tijdens de regionale wedstrijd in Kallo.

Zeven rensters raakten voorop met daarbij de Nederlandse dames Janieke Kalsbeek, Marieke van Witzenberg en Marjolein van 't Geloof. Van Belgische zijde werd de kopgroep gestoffeerd door Annelies Dom en Lensy Debboudt. Voorts waren er nog de Litouwse juniore Monika Rastauskaite, zaterdag nog aan de winst in de juniorenwedstrijd van Kontich-Waarloos, en de Australische Lauretta Hanson.
De samenwerking verliep goed en de zeven bleken dan ook al snel gewonnen spel te hebben. Er kwam wel nog een verdienstelijke poging tot reactie van Minke van Dongen, maar zij kon de aansluiting net niet vinden en zou achtste worden.
In een spannende sprint haalde Marjolein van ’t Geloof, talent van het Nederlandse opleidingsteam Jan van Arckel, het voor Annelies Dom. Lauretta Hanson werd derde.
Op net geen twee minuten liepen Kaat Van der Meulen en Evelien Debboudt nog binnen voor het grote peloton, waarvan Kimberley Wells de sprint won op twee en een halve minuut van de winnares.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Marjolein van ’t Geloof (Ned/Jan van Arckel) 99 km/2u34:35 (gem. 37,9 km/u); 2. Annelies Dom; 3. Lauretta Hanson (Aus); 4. Marieke van Witzenberg (Ned); 5. Lensy Debboudt; 6. Monika Rastauskaite (Lit); 7. Janieke Kalsbeek (Ned); 8. Minke van Dongen (Ned) 0:40; 9. Kaat Van der Meulen 1:50; 10. Evelien Debboudt.

 

Italië boven in EK tijdrijden bij de junioren, Brenda Goessens dertigste

Jolien D'hoore sprint overtuigend naar winst in Madrid

Jolien D'hoore sprint overtuigend naar winst in Madrid