Jolien D'hoore sprint overtuigend naar winst in Madrid

Jolien D'hoore sprint overtuigend naar winst in Madrid

Voor het tweede jaar op rij mochten de vrouwen in Madrid ook hun criterium rijden op de slotdag van de Vuelta. Na een snelle wedstrijd werd met de voltallige groep om de zege gesprint. Jolien D’hoore won overtuigend. Megan Guarnier was al zeker van de eindzege in de Women’s World Tour.

Heel wat aanvalspogingen typeerden de wedstrijd, maar meer dan een handvol seconden kregen de aanvallers doorgaans niet verzameld. In de vijfde ronde was er toch een noemenswaardige poging met Plichta, Yonamine, Van Gogh en Garcia. De Poolse Plichta was zeer aanvallend ingesteld, net als Alice Maria Arzuffi van Lensworld-Zannata-Etixx. Beiden mengden zich vooral in de tussensprints.
Op dik 20 kilometer van het einde trokken Claudia Lichtenberg (Lotto Soudal Ladies) en Simone Frapporti in het offensief. Het peloton liet begaan en de twee liepen uit tot 30 seconden. Hun aanval leek even tot het einde te zullen dragen, maar naarmate de finish naderde, verleende Frapporti nog amper medewerking.
Ondanks een breuk in het peloton op 4,5 km van de finish als gevolg van een val was de hergroepering een kilometer later een feit. Zoals gebruikelijk werd Jolien D’hoore uitstekend in stelling gebracht door Chloe Hosking en ze maakte het overtuigend af.
Het succes voor Wiggle High5 werd compleet gemaakt door Hosking, die naar plek twee sprintte. Marta Bastianelli eindigde op de derde plaats.

"Ik had veel vertrouwen in mezelf en het team", zei D'hoore. "Ondanks de vele aanvalspogingen heb ik nooit gedacht dat het niet tot een sprint zou komen. Na Rio heb ik een week niet op de fiets gezeten. Vorige week hervatte ik in de Boels Rental Ladies Tour. In het begin ging het daar nog wat moeizaam, maar in de laatste twee ritten was het goede gevoel terug."

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 87 km/2u01:01 (gem. 43,135 km/u); 2. Chloe Hosking (Aus); 3. Marta Bastianelli (Ita); 4. Chantal Blaak (Ned); 5. Maria Giulia Confalonieri (Ita); 6. Carmen Small (USA); 7. Monique van de Ree (Ned); 8. Eugenia Bujak (Pol); 9. Roxane Fournier (Fra); 10. Emilie Moberg (Nor).

Top 10 eindstand Women's World Tour: 1. Megan Guarnier (USA/Boels Dolmans) 946 punten; 2. Leah Kirchmann (Can) 620; 3. Elizabeth Armitstead (GBr) 545; 4. Chantal Blaak (Ned) 536; 5. Elisa Longo Borghini (Ita) 523; 6. Evelyn Stevens (USA) 514; 7. Anna van der Breggen (Ned) 488; 8. Emma Johansson (Zwe) 463; 9. Chloe Hosking (Aus) 449; 10. Marianne Vos (Ned) 438.

 

Marjolein van 't Geloof toont haar talent in Kallo

Marjolein van 't Geloof toont haar talent in Kallo

Sanne Cant verslaat nipt Jolien Verschueren in Geraardsbergen