Femke Verstichelen snelste van zes in Dudzele

Femke Verstichelen snelste van zes in Dudzele

De wedstrijd in Dudzele (Brugge), traditioneel begin augustus op de kalender, werd reeds vroeg in een beslissende plooi gelegd. Vier rensters trokken in de derde ronde ten aanval en de rest van de 92 gestarte meisjes liet begaan.

Die vier waren Lensy Debboudt, Sofie De Vuyst, Femke Verstichelen en Laura Vainionpää. Enkel Sarah Inghelbrecht deed een poging om de oversteek te maken, maar ze slaagde niet in haar opzet. Toch kwamen uiteindelijk nog twee rensters voorin aansluiten. De Oostenrijkse Verena Eberhardt en de Canadese Kinley Gibson lieten het peloton op drie ronden van het einde voor wat het was en konden in de slotronde aansluiten bij het leidende viertal.
Femke Verstichelen toonde zich de snelste van de zes voor Sofie De Vuyst en Laura Vainionpää. Eberhardt, Debboudt en Gibson pakten in die volgorde de overige ereplaatsen. De sprint van het peloton om de zevende plaats, op een halve minuut van de kopgroep, werd gewonnen door Valerie Demey.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Femke Verstichelen (Autoglas Wetteren) 84,7 km/2u08 (gem. 39,55 km/u); 2. Sofie De Vuyst; 3. Laura Vainionpää (Fin); 4. Verena Eberhardt (Oos); 5. Lensy Debboudt; 6. Kinley Gibson (Can); 7. Valerie Demey 0:30; 8. Eva van den Born (Ned); 9. Sarah Inghelbrecht; 10. Lara Defour.

 

Kristin Armstrong behaalt derde olympische titel tijdrijden

Stephanie Roorda solo naar winst in Wilrijk

Stephanie Roorda solo naar winst in Wilrijk