Stephanie Roorda solo naar winst in Wilrijk

Stephanie Roorda solo naar winst in Wilrijk

In Wilrijk, thuisbasis van de zusjes Druyts, kwamen 59 rensters aan de start van een wedstrijd over 90 kilometer. De Canadese Stephanie Roorda, vorige week in Kapellen nog tweede achter Thalita de Jong, won na een lange solo.

De rest van het deelnemersveld wilde het de familie Druyts duidelijk niet makkelijk maken, van bij de start werden de zusjes serieus geviseerd. Demmy slaagde er wel in om eens mee te zijn in een ontsnapping met vier die enige ruimte kreeg, maar beslissend was die poging niet. Er volgden nog wel meer demarrages, maar de reactie kwam er altijd snel. Tot Roorda op zo’n 25 kilometer van de finish versnelde. De 29-jarige Canadese hardrijdster bouwde haar voorsprong stelselmatig uit en won uiteindelijk met ruim anderhalve minuut voorsprong. Christina Siggaard en Celine Van Severen, die nog waren ontsnapt uit het peloton, namen de andere podiumplaatsen voor hun rekening. Enkele seconden later won Jessy Druyts de sprint voor de vierde plaats.
“Ik ben vooral op de piste actief, meer bepaald in de ploegenachtervolging”, verklaarde Roorda. “In de zomer vind ik het interessant om op de weg te rijden en zo de conditie te onderhouden. België is wat dat betreft ideaal. Hier heb je veel van dit soort wedstrijden op korte circuits. Perfect om sterker te worden.”

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Stephanie Roorda (Can) 90 km/2u25:02 (gem. 36,81 km/u); 2. Christina Siggaard (Den) 1:32; 3. Celine Van Severen; 4. Jessy Druyts 1:37; 5. Rebecca Durrell (GBr); 6. Ellen Van Loy; 7. Rebecca Womersley (GBr); 8. Kaat Hannes; 9. Verena Eberhardt (Oos); 10. Melissa van Neck (Ned).

 

Femke Verstichelen snelste van zes in Dudzele

Femke Verstichelen snelste van zes in Dudzele

Anna van der Breggen verovert olympische titel

Anna van der Breggen verovert olympische titel