Jarmila Machacova wint met kleine voorsprong in Oostkamp

Jarmila Machacova wint met kleine voorsprong in Oostkamp

Met 48 rensters gingen ze vrijdagavond van start in het West-Vlaamse Oostkamp voor de Grote Prijs Patrick Bruneel.

De Nederlandse Eva van den Born tekende in de tweede ronde voor de eerste aanval en bleef een tweetal ronden uit de greep van het peloton. Kort na de hergroepering versnelden de Belgische kampioene Kaat Hannes, Joyce Accoe, Sjoukje Dufoer en Anja Nobus. Net voorbij half koers kregen zij het gezelschap van Femke Verstichelen, Sarah Inghelbrecht, Fien Delbaere, Nathalie Verschelden, Jarmila Machacova en Janicke Gunvaldsen.
Het peloton kon geen vuist meer maken en moest bij het ingaan van de slotronde sprinten voor de plaatsen. Eerste aanvalster Van den Born was de snelste. Vooraan waren de tien ondertussen de hele tijd samengebleven, op een halve ronde van de finish demarreerde Machacova. Een reactie kwam er niet meteen en de Tsjechische won met veertien seconden voorsprong. In de sprint om de tweede plaats versloeg Verstichelen Hannes en Inghelbrecht.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Jarmila Machacova (Tsj/Team Dukla Praha) 91,8 km/2u15:31 (gem. 40,05 km/u); 2. Femke Verstichelen 0:14; 3. Kaat Hannes; 4. Sarah Inghelbrecht; 5. Janicke Gunvaldsen (Nor); 6. Anja Nobus; 7. Nathalie Verschelden; 8. Fien Delbaere; 9. Sjoukje Dufoer; 10. Joyce Accoe.

 

Lucinda Brand solo naar winst in Erondegemse Pijl

Lucinda Brand solo naar winst in Erondegemse Pijl

Laat de Spelen beginnen (6): Githa Michiels

Laat de Spelen beginnen (6): Githa Michiels