Amalie Dideriksen snelste in openingsrit Boels Rental Ladies Tour

De Deense Amalie Dideriksen is de eerste leidster in de naar haar eigen sponsor genoemde Boels Rental Ladies Tour (2.1). Ze was dinsdagavond in Tiel de snelste in een massasprint en boekte zo haar eerste overwinning van het seizoen.

Winanda Spoor (Lensworld-Zannata-Etixx) tekende al na vijf kilometer voor de eerste ontsnapping in deze zesdaagse rittenkoers. Tien kilometer verder had ze bijna twee minuten voorsprong, maar in het vooruitzicht van de eerste bonificatiesprint ging het tempo in het peloton de hoogte in. Spoor pikte de bonificatieseconden nog wel mee, maar even later werd ze weer ingelopen.

Minke van Dongen was de volgende die aan een solotocht begon. Zij nam snel anderhalve minuut, waarna Katarzyna Niewiadoma in de achtervolging ging. De Poolse kon aansluiten en samen namen ze tot iets meer dan vijf minuten voorsprong, dit op veertig kilometer van de finish. Onder impuls van Boels Dolmans werd de kloof vervolgens snel kleiner en op tien kilometer van de finish liep alles weer samen. Jolien D’hoore was even voordien na mechanische problemen uit de achtergrond moeten terugkeren. De tweevoudige ritwinnares van vorig jaar speelde niet mee in de massasprint. Dideriksen was daarin duidelijk sneller dan de Zweedse Sara Mustonen en de Italiaanse Barbara Guarischi, aan haar eerste wedstrijd toe na een vijf weken geleden opgelopen elleboogbreuk.

Top 10 rit: 1. Amalie Dideriksen (Den/Boels Dolmans) 103,1 km/2u36:35 (gem. 39,506 km/u); 2. Sara Mustonen (Zwe); 3. Barbara Guarischi (Ita); 4. Loren Rowney (Aus); 5. Ellen van Dijk (Ned); 6. Emilie Moberg (Nor); 7. Chantal Blaak (Ned) 0:02; 8. Maria Giulia Confalonieri (Ita); 9. Leah Kirchmann (Can); 10. Nina Kessler (Ned).

Top 10 stand: 1. Amalie Dideriksen 2u36:25; 2. Sara Mustonen (Zwe) 0:04; 3. Barbara Guarischi (Ita) 0:06; 4. Loren Rowney (Aus) 0:10; 5. Ellen van Dijk (Ned); 6. Emilie Moberg (Nor); 7. Chantal Blaak (Ned); 8. Lotte Kopecky 0:11; 9. Maria Giulia Confalonieri (Ita) 0:12; 10. Leah Kirchmann (Can).

 

Ritzege Niewiadoma in Boels Rental Ladies Tour, Blaak wordt leidster

Lares-Waowdeals in 2017 met Thalita de Jong als kopvrouw

Lares-Waowdeals in 2017 met Thalita de Jong als kopvrouw