Thalita de Jong beste in criterium Putte

Ook de tweede editie van het criterium voor dames elite in Putte leverde een grote naam als winnares op. Na Emma Johansson in 2015 was nu wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong (Rabo-Liv) de beste.

Een vijftal ronden bleven de 22 deelneemsters samen, daarna versnelde De Jong in het gezelschap van de Australische Lauretta Hanson, zondag nog winnares in Uitbergen. De twee reden stevig door op het 2,2 kilometer lange parcours en pakten ondertussen gretig de premies mee. Verscheidene rensters zouden uiteindelijk zelfs meermaals gedubbeld worden. De Jong en Hanson bleven samen tot het einde en in de sprint was de Nederlandse de snelste. De Zweedse Sara Penton was nog weggereden uit het peloton en verzekerde zich ver achter de leiders van de derde plaats. Kimberley Wells, land- en ploeggenote van Hanson, en Annelies Dom maakten de top vijf compleet.

Top 10: 1. Thalita de Jong (Ned/Rabo-Liv) 60 km/1u34:25 (gem. 37,1 km/u); 2. Lauretta Hanson (Aus); 3. Sara Penton (Zwe) 3:00; 4. Kimberley Wells (Aus); 5. Annelies Dom; 6. Femke Verstichelen; 7. Amanda Jamieson (Aus); 8. Steffy Van den Haute; 9. Anja Nobus; 10. Margriet Kloppenburg (Den).

Lares-Waowdeals in 2017 met Thalita de Jong als kopvrouw

Lares-Waowdeals in 2017 met Thalita de Jong als kopvrouw

Australische Lauretta Hanson wint in Uitbergen

Australische Lauretta Hanson wint in Uitbergen