Lares-Waowdeals in 2017 met Thalita de Jong als kopvrouw

Lares-Waowdeals in 2017 met Thalita de Jong als kopvrouw

Lares-Waowdeals, pas sinds dit jaar onder leiding van Marc Bracke actief in het dameswielrennen, heeft voor volgend seizoen een grote vis aan de haak geslagen. Met de Nederlandse Thalita de Jong werd immers de huidige wereldkampioene veldrijden aangetrokken. Op de weg won ze dit seizoen onder meer de slotrit in de Giro Rosa en een etappe in de Giro del Trentino.

De Jong komt over van Rabo-Liv, waar ze vijf jaar actief was. “Er wacht mij een nieuwe uitdaging”, zegt de nog altijd maar 22-jarige De Jong op de website van haar nieuwe team. “Bij mijn huidige ploeg ben ik de voorbije vijf jaar gestadig gegroeid. Ik reed er voornamelijk in dienst van de kopvrouwen. Nu is het moment aangebroken om zelf meer een team te leiden en overwinningen na te streven. Dat zal een aanpassing vergen, maar ik heb het gevoel dat ze mij bij Lares-Waowdeals uitstekend zullen omringen en helpen om die doelstellingen waar te maken. Ik wil een rol spelen in de belangrijke UCI-koersen. Vooral in kleinere rittenkoersen denk ik een goed klassement te kunnen nastreven. Daar zit vaak een proloog of korte tijdrit in en dat is het werk waarin ik mijn troeven als hardrijdster kan uitspelen.”
Uiteraard blijft De Jong ook actief in het veld. Een medaille in het EK eind oktober wordt het eerste belangrijke doel. Na Nieuwjaar wil ze dan graag haar Nederlandse en wereldtitel verlengen.

Foto Paul Hinninck

Amalie Dideriksen snelste in openingsrit Boels Rental Ladies Tour

Thalita de Jong beste in criterium Putte