Verena Eberhardt overduidelijk de beste in Ledegem

De organisatoren in Ledegem mochten 60 rensters verwelkomen voor hun jaarlijkse wedstrijd. Reeds in de tweede ronde waagde Femke Verstichelen een uitvalspoging. Ze hield het maar liefst acht ronden alleen vol en verzekerde zich van heel wat premiegewin.

Eenmaal gegrepen, kwam de volgende aanval van Verena Eberhardt en Margriet Kloppenburg. Het ging vrij hard bij de twee want Kloppenburg moest de rol zelfs lossen. Eberhardt moest echter niet alleen opboksen tegen de tegenstand, want Liisi Rist maakte de sprong naar voren. De twee vonden elkaar en mochten om de zegetuil sprinten. Rist ging van ver aan en Eberhardt moest alle moeite doen om haar nog te remonteren. Eén dag na winst in Duitsland was het opnieuw raak voor de Oostenrijkse, die in Ledegem haar laatste wedstrijd op Belgische bodem voor dit seizoen afwerkte. Ze trekt terug naar haar thuisland met heel wat aanbiedingen van Belgische ploegen voor volgend seizoen.

Achter Eberhardt en Rist had er zich nog een achtervolgende groep gevormd met Celine Van Severen, Kelly Druyts, Lensy Debboudt, Nathalie Verschelden en Dorottya Kanti. Enkel Elise Maes kon nog de aansluiting vinden bij dit vijftal. Op 25 seconden van de twee vluchters regelde Celine Van Severen de sprint om de derde plaats voor Verschelden, Kanti, Maes, Druyts en Debboudt. De sprint van het peloton, op net geen anderhalve minuut, werd gewonnen door Femke Verstichelen.

Top 10: 1. Verena Eberhardt (Oos/Footon-Velosport) 79,9 km/2u06:10 (gem. 37,25 km/u); 2. Liisi Rist (Est); 3. Celine Van Severen 0:25; 4. Nathalie Verschelden; 5. Dorottya Kanti (Hon); 6. Elise Maes (Lux); 7. Kelly Druyts; 8. Lensy Debboudt; 9. Femke Verstichelen 1:25; 10. Kim de Baat.

 

Eindzege Trophée d'Or voor Elise Delzenne

Eindzege Trophée d'Or voor Elise Delzenne

Emilia Fahlin snelste van negen in Crescent Vargarda

Emilia Fahlin snelste van negen in Crescent Vargarda