Nathalie Verschelden boekt in De Klinge tweede zege van seizoen

Nathalie Verschelden boekt in De Klinge tweede zege van seizoen

De GP De Klinge in de Oost-Vlaamse grensgemeente met dezelfde naam kreeg 58 rensters aan de startlijn, met daarbij heel wat mooie namen.

Reeds in de tweede van dertien af te leggen ronden maakten zeventien rensters zich los van het peloton. Diverse ploegen hadden twee tot drie rensters mee, waardoor het snel duidelijk was dat dit meteen de goede vlucht was. Het draaide goed rond voorin, één renster moest de rol nog lossen, het peloton verloor minuten en moest vroegtijdig sprinten voor de plaatsen.
Met zestien gingen ze de laatste ronde in. Nathalie Verschelden (Keukens Redant) waagde een aanval en zag deze beschermd door haar ploeggenotes Lensy Debboudt en Liisi Rist. De 22-jarige belofte hield stand en pakte zo haar tweede zege van het seizoen. Op vijftien seconden achterstand won de Nederlandse Minke van Dongen de sprint om de tweede plaats voor de Australische Kimberly Wells. Kelly Druyts werd vierde.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Nathalie Verschelden (Keukens Redant CT) 93,6 km/2u32:53 (gem. 35,77 km/u); 2. Minke van Dongen (Ned) 0:15; 3. Kimberley Wells (Aus); 4. Kelly Druyts; 5. Celine Van Severen; 6. Lensy Debboudt; 7. Kim de Baat; 8. Liisi Rist (Est); 9. Lauretta Hanson (Aus); 10. Femke Verstichelen.

 

Zweedse Rissveds olympisch kampioene, Michiels wordt 21ste

Zweedse Rissveds olympisch kampioene, Michiels wordt 21ste

Elke Vanhoof bij olympisch debuut zesde, Mariana Pajon verlengt titel

Elke Vanhoof bij olympisch debuut zesde, Mariana Pajon verlengt titel