Minke van Dongen solo naar winst in Maria-ter-Heide

Minke van Dongen solo naar winst in Maria-ter-Heide

Amper 28 deelneemsters in Maria-ter-Heide (Brasschaat), waar voor de vierde opeenvolgende dag een nationale wedstrijd werd afgewerkt. Minke van Dongen zorgde voor een Nederlandse overwinning.

Nog voor halverwege de 70 kilometer lange wedstrijd reed Van Dongen in het gezelschap van haar landgenote Eva van den Born, de Canadese Sara Bergen, de Britse Dani Christmas en Loes Sels weg uit het peloton. Terwijl er vanuit dat peloton nauwelijks reactie kwam, ging het voor Van Dongen vooraan blijkbaar nog niet snel genoeg, want al snel liet ze haar vier gezellen in de steek. De Nederlandse van SwaboLadies.nl, een specialiste van het werk tegen de klok, reed steeds verder weg, stak een pak premies op zak en won uiteindelijk met ruime voorsprong. In de strijd om de tweede plaats toonde Bergen zich de beste voor Van den Born, Christmas en Sels.

Achteraf werd traditioneel nog de afvallingswedstrijd afgewerkt met een aantrekkelijke premie van duizend euro voor de winnares. Anisha Vekemans, vorig jaar al tweede en vorige week nog beste Belgische op de Spelen in Rio, versloeg Bergen, Evy Kuijpers en Stephanie Roorda.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Minke van Dongen (Ned/SwaboLadies.nl) 70 km/2u06 (gem. 32,73 km/u); 2. Sara Bergen (Can) 0:41; 3. Eva van den Born (Ned); 4. Dani Christmas (GBr); 5. Loes Sels; 6. Jamie Gilgen (Can) 1:11; 7. Verena Eberhardt (Oos); 8. Elena Valentini (Ita); 9. Femke Verstichelen; 10. Anisha Vekemans.

 

Brons voor D'hoore in olympisch omnium, Trott verlengt haar titel

Brons voor D'hoore in olympisch omnium, Trott verlengt haar titel

D'hoore halverwege olympisch omnium op tweede plaats