Dani Christmas sprint naar winst in Emptinne

Dani Christmas sprint naar winst in Emptinne

Na Heusden op zaterdag en Steenhuize op zondag stond maandag in Emptinne, in de buurt van Ciney, voor de derde dag op rij een nationale wedstrijd op de kalender. Dani Christmas, de Britse van het Isorex Ladies Team, toonde zich de snelste van een kleine kopgroep.

De 35 deelneemsters bleven niet lang samen. Christmas was al na iets meer dan tien kilometer de initiatiefneemster van wat meteen de beslissende vlucht zou blijken. In eerste instantie vergezelden zeven andere rensters de Britse, maar uiteindelijk bleven ze nog met vijf over. Naast Christmas waren dat de Nederlandse Eva van den Born, de Luxemburgse Elise Maes, de Israëlische Rotem Gafinovitz en de Zweedse Hanna Nilsson, pas terug na een knieblessure waardoor ze het hele voorjaar aan de kant bleef. De verschillen liepen snel op, zodat al vroeg in de wedstrijd duidelijk werd dat de vijf niet meer zouden worden verontrust. Ze bleven samen en in de sprint op de hellende aankomststrook was Christmas duidelijk sneller dan Van den Born, Gafinovitz, Maes en Nilsson.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Dani Christmas (GBr/Isorex Ladies Team) 82,5 km/2u25:55; 2. Eva van den Born (Ned); 3. Rotem Gafinovitz (Isr); 4. Elise Maes (Lux); 5. Hanna Nilsson (Zwe); 6. Senna Feron (Ned) 3:15; 7. Ine Allaert 6:15; 8. Maxime Roes; 9. Sarah Borremans; 10. Delphine Brits.

 

 

D'hoore halverwege olympisch omnium op tweede plaats

Canadese Roorda wint nu ook in Steenhuize

Canadese Roorda wint nu ook in Steenhuize