Canadese Roorda wint nu ook in Steenhuize

Canadese Roorda wint nu ook in Steenhuize

Maandag nog aan het feest in Wilrijk, pakte de Canadese Stephanie Roorda vandaag opnieuw de zege. Nu in de GP Sofie De Vuyst in Steenhuize. In een sprint met twee versloeg ze Nathalie Verschelden.

De start met 68 rensters was pas genomen toen de Canadese Jamie Gilgen reeds voor de aanval koos. Niemand beantwoordde haar aanval en meteen was ze vertrokken voor een lange solotocht. Maar liefst acht van de veertien af te leggen ronden reed Gilgen alleen voorop, toen werd ze opnieuw ingerekend door het voltallige peloton.
Tijd voor een andere Canadese hardrijdster om ten aanval te trekken. Stephanie Roorda kreeg wel versterking in de persoon van Nathalie Verschelden (Keukens Redant). De twee bleven voorop en maakten onder elkaar uit wie de zegebloemen mocht afhalen. Roorda toonde zich de snelste en won zo voor de tweede keer deze week in onze contreien. Niet veel later won de Duitse Daniela Gass (Sprinters Malderen) de sprint van een ferm uitgedund peloton, dat nog 27 rensters telde.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Stephanie Roorda (Can) 85,4 km/2u25:04 (gem. 34,62 km/u); 2. Nathalie Verschelden; 3. Daniela Gass (Dui) 0:34; 4. Aurore Verhoeven (Fra); 5. Valerie Demey; 6. Sofie De Vuyst; 7. Gilke Croket; 8. Sarah Inghelbrecht; 9. Elena Valentini (Ita); 10. Eva van den Born (Ned).

 

Dani Christmas sprint naar winst in Emptinne

Dani Christmas sprint naar winst in Emptinne

Kelly Druyts aan de winst in Heusden

Kelly Druyts aan de winst in Heusden