Kelly Druyts aan de winst in Heusden

Kelly Druyts aan de winst in Heusden

Met maar liefst 129 meisjes stonden ze aan de start van de wedstrijd in Heusden. Bij de mannen staat Heusden Koerse bekend als de grootste kermiskoers van het land, op het vlak van deelneemsters komen de vrouwen dus aardig in de buurt.

Reeds in de tweede ronde kregen we een eerste aanval van zeven rensters. Kelly Druyts, Celine Van Severen en Tara Gins zorgden voor de Belgische inbreng. Voor het overige bestond de kopgroep uit de Australische Lauretta Hanson, de Israëlische Rotem Gafinovitz, de Britse Elisabeth Holden en de Duitse Lisa Küllmer.
De voorsprong van de zeven liep snel op. Vanuit het peloton waren het de meisjes van Lares-Waowdeals met Sarah Inghelbrecht, Lotte van Hoek en Pia De Quint die poogden om dichterbij te komen. Nochtans had het team met Tara Gins iemand mee voorin, maar wellicht zag men de bui al hangen. Gins loste twee ronden voor het einde uit de kopgroep, maar vanuit het peloton raakte ook niemand meer voorin.
In een sprint met de zes overgebleven leidsters toonde Kelly Druyts zich de snelste voor Hanson en Van Severen. Het peloton was in de slotfase nog verbrokkeld, de Britse Rebecca Durrell was de snelste van een eerste groepje en werd zo dus zevende.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Kelly Druyts (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or) 93,6 km/2u38:17 (gem. 35,22 km/u); 2. Lauretta Hanson (Aus); 3. Celine Van Severen; 4. Lisa Küllmer (Dui); 5. Rotem Gafinovitz (Isr); 6. Elisabeth Holden (GBr); 7. Rebecca Durrell (GBr) 0:30; 8. Verena Eberhardt (Oos); 9. Nathalie Verschelden; 10. Lotte van Hoek (Ned).

 

Canadese Roorda wint nu ook in Steenhuize

Canadese Roorda wint nu ook in Steenhuize

Lieselot Decroix: "Liever Giro Rosa op televisie dan La Course"

Lieselot Decroix: "Liever Giro Rosa op televisie dan La Course"