Floortje Mackaij snelste van negen in Moerzeke

Floortje Mackaij snelste van negen in Moerzeke

Met Floortje Mackaij hebben de organisatoren van de Memorial Alois Simoen in Moerzeke-Hamme een mooie naam op de erelijst gekregen. In een sprint met negen versloeg de Nederlandse van Liv-Plantur haar ploeggenote Kyara Stijns en Eva van den Born, vorige week nog winnares van het criterium in Nieuwpoort.

Met 71 passeerden ze de inschrijvingstafel, maar het wedstrijdverloop was niet meteen heel boeiend te noemen. In de vierde van elf ronden versnelden negen rensters uit het peloton met daarbij maar liefst zes Nederlandse dames: Mackaij, Stijns, Van den Born, Minke van Dongen, Jeanne Korevaar en Annemarie Worst. Daarnaast waren ook de Française Fiona Dutriaux, de Finse Laura Vainionpää en Isabelle Beckers als enige Belgische mee. Meteen lag de wedstrijd in een definitieve plooi. De kopgroep reed een voorsprong van meer dan vijf minuten bij mekaar, het peloton moest de wedstrijd in de op één na laatste ronde verlaten. De negen trokken samen richting finish, waar Mackaij het makkelijk haalde voor Stijns, Van den Born, Dutriaux en Beckers.

Ook de jeugd reed in Moerzeke. In de finale reden de Nederlandse junioren Claudia Jongerius en Aniek van Alphen weg uit het peloton en zij werden in die volgorde één en twee. In de sprint van het peloton was Luca De Langhe de snelste nieuwelinge.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Floortje Mackaij (Ned/Liv-Plantur) 88 km/2u17:05 (gem. 37,24 km/u); 2. Kyara Stijns (Ned); 3. Eva van den Born (Ned); 4. Fiona Dutriaux (Fra); 5. Isabelle Beckers; 6. Minke van Dongen (Ned); 7. Jeanne Korevaar (Ned); 8. Laura Vainionpää (Fin); 9. Annemarie Worst (Ned); 10. Lima Tone Hatteland (Nor) 5:36.

 

Megan Guarnier wint Giro, slotrit voor Thalita de Jong

Megan Guarnier wint Giro, slotrit voor Thalita de Jong

Giro: tweede ritzege voor Giorgia Bronzini