Giro: Chloe Hosking snelste in massasprint

Tweede ritzege voor Wiggle High5 in de Giro Rosa. Na de winst van Giorgia Bronzini zaterdag won nu Chloe Hosking. De Australische was de snelste in een groepssprint en versloeg Marta Tagliaferro en Bronzini. Evelyn Stevens (Boels Dolmans) behoudt de roze leiderstrui.

Tussen Montagnana en Lendinara stonden 114 zo goed als vlakke kilometers op het menu. Een massasprint werd algemeen verwacht en na tachtig met hoge snelheid afgewerkte kilometers was er nog geen enkele noemenswaardige aanvalspoging gemeld. 
Bij het ingaan van de laatste dertig kilometer kwam er uiteindelijk toch enige aanvalsdrift, in eerste instantie van de Italiaanse Silvia Valsecchi. Zij werd snel weer gegrepen, waarna de Amerikaanse Scotti Lechuga haar kans waagde. Ze nam iets meer dan twintig seconden voorsprong, er volgde een reactie van de Oekraïense Olena Pavlukhina, maar op iets meer dan vijf kilometer van de finish liep alles weer samen. De ploegen van de sprinters hielden het tempo hoog, Hosking kwam op honderd meter van de finish uit het wiel van Tiffany Cromwell en won met twee fietslengtes verschil. Sofie De Vuyst sprintte naar een twaalfde plaats.

Top 10 rit: 1. Chloe Hosking (Aus/Wiggle High5) 114 km/2u50:14 (gem. 42,295 km/u); 2. Marta Tagliaferro (Ita); 3. Giorgia Bronzini (Ita); 4. Roxane Fournier (Fra); 5. Barbara Guarischi (Ita); 6. Lucinda Brand (Ned); 7. Megan Guarnier (USA); 8. Leah Kirchmann (Can); 9. Thalita de Jong (Ned); 10. Michela Pavin (Ita).

Top 10 stand: 1. Evelyn Stevens (USA/Boels Dolmans) 8u19:25; 2. Katarzyna Niewiadoma (Pol) 0:03; 3. Megan Guarnier (USA) 0:16; 4. Elisa Longo Borghini (Ita) 0:24; 5. Claudia Lichtenberg (Dui) 0:36; 6. Mara Abbott (USA) 0:37; 7. Rasa Leleivyte (Lit) 0:43; 8. Tatiana Guderzo (Ita) 0:45; 9. Leah Kirchmann (Can) 1:13; 10. Anna van der Breggen (Ned) 1:14.

Tiffany Cromwell snelste in nieuwe massasprint in Giro

Tiffany Cromwell snelste in nieuwe massasprint in Giro

Nathalie Verschelden bekroont vormpeil met zege in Beveren-Waas

Nathalie Verschelden bekroont vormpeil met zege in Beveren-Waas