Monique van de Ree snelste in criterium van Ninove

Monique van de Ree snelste in criterium van Ninove

De dames van Lares-Waowdeals hebben het criterium van Ninove gedomineerd. Dat werd bekroond met winst voor Monique van de Ree en een tweede plaats voor Sarah Inghelbrecht. Celine Van Severen, de winnares van vorig jaar, werd derde.

Met 33 waren ze om 35 rondjes van anderhalve kilometer af te leggen. Na enkele vroege schermutselingen was het Bryony van Velzen die na tien ronden voor de belangrijkste ontsnappingspoging van de wedstrijd zorgde. De twintigjarige Nederlandse, sinds vrijdag als stagiaire aan de slag bij Lares-Waowdeals, nam bijna een halve minuut voorsprong en kon een tiental ronden uit de greep van het peloton blijven. Het waren vooral Lieselot Decroix en Sofie De Vuyst die voor de hergroepering zorgden.
Uiteindelijk bleven er vooraan veertien rensters over om de slotronden in te gaan. Onder meer Lensy Debboudt probeerde nog weg te glippen, maar de meisjes van Lares-Waowdeals deden er alles aan om het tot een sprint te laten komen. Sanne Cant kon haar kansen niet verdedigen nadat ze bijna in de dranghekken was beland, de perfect naar voren gepiloteerde Van de Ree toonde zich de snelste.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Monique van de Ree (Ned/Lares-Waowdeals) 52,5 km/1u21:20 (gem. 38,11 km/u); 2. Sarah Inghelbrecht; 3. Celine Van Severen; 4. Sara Penton (Zwe); 5. Neah Evans (GBr); 6. Lensy Debboudt; 7. Sofie De Vuyst; 8. Femke Verstichelen; 9. Dorottya Kanti (Hon); 10. Sarah Borremans.

 

Laat de Spelen beginnen (5): Elke Vanhoof

Laat de Spelen beginnen (5): Elke Vanhoof

Laat de Spelen beginnen (4): Jolien D'hoore

Laat de Spelen beginnen (4): Jolien D'hoore