Kirsten Wild sprint naar winst en 25.000 euro in Prudential Ride London

Enkele internationale toppers bleven weg van de Prudential Ride London omdat ze al naar de Spelen in Rio zijn vertrokken. Er viel in deze dertiende manche van de Women’s World Tour in de Britse hoofdstad nochtans een aardige stuiver te verdienen. Van het totale prijzenpakket, dat 100.000 euro bedroeg, was 25.000 euro voorbehouden voor de winnares.

Er werd in dit criterium over 66 kilometer meteen vaart gemaakt, maar enkele ontsnappingspogingen droegen nooit verder dan een honderdtal meter. Uitkijken was het wel naar de drie tussenspurten waarbij telkens 1.000 euro viel te verdienen. Lucinda Brand, Alexis Ryan en Sarah Roy wonnen deze sprintjes en Brand mocht als eindlaureate van de tussenspurten nog eens 3.000 euro extra opstrijken.

Op vier ronden van het einde waagde de Australische Jessica Allen haar kans, maar door toedoen van Amy Pieters en Ingrid Drexel voltrok zich een hergroepering. In de slotfase kwam ook Kelly Van den Steen even piepen aan de kop van het peloton. Shara Gillow poogde in de slotkilometers nog aan de aandacht van de groep te ontsnappen, maar ving bot. Een sprint dan maar en die werd vlot gewonnen door Wild. De Nederlandse van Hitec Products haalde het voor haar landgenote Nina Kessler van het Belgische Lensworld-Zannata-Etixx en de Canadese Leah Kirchmann.

Wild, die straks in Rio een concurrente wordt van Jolien D’hoore in het omnium op de piste, reed dit seizoen nog niet veel op de weg. Ze pikte er slechts enkele wedstrijden uit, maar die leverden haar serieus wat op. Eind april won ze bijvoorbeeld de Tour de Yorkshire, ook al goed voor een winstpremie van 20.000 euro.

Top 10: 1. Kirsten Wild (Ned/Hitec Products) 66 km/1u28:13 (gem. 44,889 km/u); 2. Nina Kessler (Ned); 3. Leah Kirchmann (Can); 4. Lucinda Brand (Ned); 5. Maria Giulia Confalonieri (Ita) 0:01; 6. Joëlle Numainville (Can); 7. Anouska Koster (Ned); 8. Carmen Small (USA); 9. Hannah Barnes (GBr); 10. Alice Barnes (GBr).

 

Laat de Spelen beginnen (4): Jolien D'hoore

Laat de Spelen beginnen (4): Jolien D'hoore

Kim de Baat boekt verlossende zege in Bambrugge

Kim de Baat boekt verlossende zege in Bambrugge