Ritzege en leidersplaats voor Evelyn Stevens in Giro

De tweede rit in de Giro Rosa is gewonnen door Evelyn Stevens. De Amerikaanse van Boels Dolmans versloeg op de slotklim van Montenars de Italiaanse Elisa Longo Borghini en de Poolse Katarzyna Niewiadoma. Stevens neemt de leiderstrui over van ploeg- en landgenote Megan Guarnier, die als vijfde 24 seconden verloor.

Het werd tussen Tarcento en Montenars, goed voor 111,1 kilometer, een rit zonder veel animo onderweg. Enkel de Kroatische Mia Radotic en de Italiaanse Anna Trevisi slaagden erin om een tijdje voor het peloton uit te rijden. Daarna bleef het weer gesloten tot de finale, waarbij het eerste deel van de slotklim op twaalf kilometer van de finish al eens moest worden verwerkt. Daar kwam weliswaar lichte afscheiding, maar in de afdaling liep het opnieuw deels samen.
Op de slotklim van drie kilometer met stukken tot negen procent kwamen dan zowat dezelfde rensters naar voren die ook zaterdag al de topplaatsen hadden bezet. Stevens, houdster van het werelduurrecord, toonde zich deze keer de sterkste. Opnieuw was Sofie De Vuyst beste Belgische. Ze kwam binnen als 33ste, op 2:05 van de winnares.

Top 10 rit: 1. Evelyn Stevens (USA/Boels Dolmans) 111,1 km/2u48:26 (gem. 39,576 km/u); 2. Elisa Longo Borghini (Ita); 3. Katarzyna Niewiadoma (Pol) 0:02; 4. Mara Abbott (USA) 0:03; 5. Megan Guarnier (USA) 0:24; 6. Claudia Lichtenberg (Dui); 7. Rasa Leleivyte (Lit) 0:33; 8. Leah Kirchmann (Can); 9. Anna van der Breggen (Ned); 10. Tatiana Guderzo (Ita).

Top 10 stand: 1. Evelyn Stevens (USA/Boels Dolmans) 5u29:12; 2. Katarzyna Niewiadoma (Pol) 0:02; 3. Megan Guarnier (USA) 0:18; 4. Elisa Longo Borghini (Ita) 0:23; 5. Claudia Lichtenberg (Dui) 0:35; 6. Mara Abbott (USA) 0:36; 7. Rasa Leleivyte (Lit) 0:42; 8. Tatiana Guderzo (Ita) 0:44; 9. Leah Kirchmann (Can) 1:12; 10. Anna van der Breggen (Ned) 1:13.

 

Nathalie Verschelden bekroont vormpeil met zege in Beveren-Waas

Nathalie Verschelden bekroont vormpeil met zege in Beveren-Waas

Langvad beste in WK, Michiels ver teruggeslagen na val