Nathalie Verschelden bekroont vormpeil met zege in Beveren-Waas

Nathalie Verschelden bekroont vormpeil met zege in Beveren-Waas

Reeds kort na de start kozen drie van de 65 vertrokken rensters voor de aanval in de Memorial Guido Van Nauw in Beveren-Waas. Lisa Vermeire (Sprinters Malderen) versnelde en kreeg Kelly Druyts (Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill d’Or) en Lensy Debboudt (Keukens Redant) mee.

De drie hielden het drie ronden vol met een maximale voorsprong van veertig seconden. Net op het moment dat het peloton aansloot, versnelde Lensy Debboudt opnieuw en zij ging nog verder voor een solo van opnieuw drie ronden. Toen Debboudts avontuur erop zat, waagde ploeggenote Eva van den Born haar kans. Zij kreeg de al eerder in de aanval rijdende Kelly Druyts mee.

Op drie ronden van het einde werden de twee bijgehaald en plaatste Nathalie Verschelden (Keukens Redant) haar jump. Verschelden, al heel het seizoen op meer dan degelijk niveau bezig en komende week met een nationale selectie aan de slag in Tsjechië, breidde haar voorsprong stelselmatig uit om uiteindelijk met meer dan anderhalve minuut voorsprong haar eerste seizoenszege op zak te steken.
Monique van de Ree (Lares-Waowdeals) won de sprint van het peloton voor Fiona Dutriaux (Autoglas Wetteren) en werd zo tweede.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Nathalie Verschelden (Keukens Redant) 93 km/2u22:50 (gem. 38,24 km/u); 2. Monique van de Ree (Ned) 1:33; 3. Fiona Dutriaux (Fra) 1:34; 4. Sarah Inghelbrecht; 5. Demi de Jong (Ned); 6. Kelly Druyts; 7. Femke Verstichelen; 8. Kelly Van den Steen; 9. Ellen Van Loy; 10. Evelien Debboudt.

 

Giro: Chloe Hosking snelste in massasprint

Ritzege en leidersplaats voor Evelyn Stevens in Giro