Kim de Baat boekt verlossende zege in Bambrugge

Kim de Baat boekt verlossende zege in Bambrugge

De wedstrijd in Bambrugge ging van start met twintig minuten vertraging, nadat enkele rensters de organisatoren hadden gemeld dat ze in de file stonden ter hoogte van de werken tussen Wetteren en Erpe-Mere. Ondanks het wachten kwamen uiteindelijk nog zes rensters pas aan nadat de wedstrijd was gestart met 88 deelneemsters.

In de derde van elf af te leggen ronden werd de wedstrijd opgeschrikt door een valpartij waarbij meer dan twintig rensters waren betrokken. Fiona Dutriaux was er het ergst aan toe. De Française van Autoglas Wetteren werd overgebracht naar het ziekenhuis in Aalst waar gevreesd werd voor een rib- en bekkenbreuk. De Nederlandse Nina Buysman en de Estse Liisi Rist tekenden voor de eerste, zij het korte vlucht. Ook een poging van de Israëlische Omer Shapira, de Britse Neah Evans en de Zweedse Emmy Thelberg was geen lang leven beschoren.

De beslissing viel op twee ronden van het einde toen het peloton, nog 50 rensters sterk, in drie stukken brak. De voorwacht werd gevormd door vijftien dames. In de slotronde viel de Nederlandse Nina Buysman voorin weg met mechanisch defect. De andere veertien bouwden hun voorsprong uit tot 40 seconden en bleven buiten schot. In een spannende spurt won Kim de Baat het pleit. Voor de renster van Lensworld-Zannata-Etixx meteen de eerste voltreffer van het seizoen.
“Dit is echt een verlossende zege. Hierop zat ik al een tijdje te wachten. In de periode tot de Giro werd ik niet gespaard. Het was alsof ik telkens tegen een muur aanreed. In de Ronde van Italië zag ik af, maar deed ik op conditioneel vlak een goede zaak. In de BeNe Ladies Tour voelde ik al beterschap, maar deze overwinning vandaag is pas het echte bewijs dat het de goede kant opgaat”, vertelde de renster uit Oudenaarde.

Foto Paul Hinninck

Top 10: 1. Kim de Baat (Lensworld-Zannata-Etixx) 90,2 km/2u29:40 (gem. 35,69 km/u); 2. Daniela Gass (Dui); 3. Jelena Eric (Srb); 4. Kaat Van der Meulen; 5. Sarah Inghelbrecht; 6. Sofie De Vuyst; 7. Sara Penton (Zwe); 8. Dani Christmas (GBr); 9. Laura Vainionpää (Fin); 10. Nathalie Verschelden.

 

Kirsten Wild sprint naar winst en 25.000 euro in Prudential Ride London

Laat de Spelen beginnen (3): Ann-Sophie Duyck

Laat de Spelen beginnen (3): Ann-Sophie Duyck