Sanne Cant de beste in criterium van Herentals

Sanne Cant heeft het criterium van Herentals naar haar hand gezet. De veldrijdster ging met kleine voorsprong Femke Verstichelen vooraf. Belgisch kampioene en blikvanger Kaat Hannes kon na een valpartij haar kansen niet ten volle verdedigen.

Met 33 tekenden ze present om een opvolgster te zoeken voor Anisha Vekemans, de winnares van 2014 en 2015 die zich nu aan het voorbereiden is op de Olympische Spelen in Rio. Cant had er duidelijk zin in, want reeds in de tweede van twintig ronden koos ze voor de aanval. Ze pakte zo’n 25 seconden voorsprong en hield die bonus ook lang vast. In de vijftiende ronde ging Verstichelen solo op zoek naar de leidster en bij het ingaan van de op twee na laatste ronde sloot ze ook aan. In de slotkilometer bleek Cant alsnog de sterkste van de twee, Verstichelen kwam binnen op vier seconden. In de spurt van een eerste achtervolgend groepje was Daniela Gass sneller dan Lenny Druyts en Ellen Van Loy.

Top 10: 1. Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) 40 km/1u00:43; 2. Femke Verstichelen 0:04; 3. Daniela Gass (Dui) 0:16; 4. Lenny Druyts; 5. Ellen Van Loy; 6. Kylie Waterreus (Ned); 7. Karen Verhestraeten; 8. Mary Maroon (USA); 9. Pia De Quint; 10. Amanda Jamieson (NZl).

 

Laat de Spelen beginnen (3): Ann-Sophie Duyck

Laat de Spelen beginnen (3): Ann-Sophie Duyck

Laat de Spelen beginnen (2): Lotte Kopecky

Laat de Spelen beginnen (2): Lotte Kopecky