Luca De Langhe verovert Belgische titel bij de nieuwelingen

Luca De Langhe heeft in Grandglise het Belgisch kampioenschap bij de nieuwelingen gewonnen. In een prangende sprint gaf ze nipt Shari Bossuyt en Justine Vromanne het nakijken. Eerder was De Langhe ook bij de aspiranten al tweemaal nationaal kampioene.

Met 31 werd gestart voor een kampioenschap over 48 kilometer, verdeeld over acht ronden. Zonder dat er al noemenswaardige aanvalspogingen waren geweest, bleven half koers nog 24 rensters over die kans maakten op de titel. In de laatste twee ronden waren er wel enkele pogingen om weg te rijden, maar de favorieten lieten niemand begaan en zo ging het in groep naar de laatste rechte lijn. Het werd een echte millimetersprint, de fotofinish bracht uitsluitsel in het voordeel van De Langhe.

“Het was heel verwarrend meteen na de aankomst”, zei de kampioene. “Ik wist echt niet zeker of ik gewonnen had. Bossuyt zat net naast mij en bovendien stak Vromanne de armen in de lucht. Achteraf bleek dat zij vooral heel tevreden was met haar medaille. Grandglise ligt me blijkbaar wel, want ook mijn titel bij de 14-jarige aspiranten behaalde ik hier. Al had ik vandaag niet echt de beste benen. Het verschil maken lukte niet, maar een sprint is natuurlijk een specifiek gegeven. Bij de laatste bocht probeerde Kiona Crabbé het nog met een verrassingsaanval, maar Bossuyt en ik zaten snel in het wiel en konden er dan uitkomen.”

Top 10: 1. Luca De Langhe (Keukens Redant CT) 48 km/1u27:03 (gem. 33,084 km/u); 2. Shari Bossuyt; 3. Justine Vromanne; 4. Dina Scavone; 5. Kiona Crabbé; 6. Ines Malfait; 7. Fleur Vandecaveye 0:01; 8. Elise Anthonissen; 9. Nele Van Assche; 10. Ellen Feytens.

 

Chloe Hosking snelste op Champs-Elysées

Cecchini wint Thüringen Rundfahrt, ook Vos op schema voor Rio

Cecchini wint Thüringen Rundfahrt, ook Vos op schema voor Rio