Canadese Adriane Provost trotseert loden hitte en wint GP Glineur

Canadese Adriane Provost trotseert loden hitte en wint GP Glineur

In Saint-Ghislain gingen 45 rensters van start in de Grand Prix Glineur, een afwachtingswedstrijd van de Grand Prix Cerami met aankomst in Frameries. De loden hitte woog enorm op de rensters want half koers was het peloton al bijna gehalveerd. 

In de eerste koershelft koos Adriane Provost voor de aanval. In haar eentje reed ze een ruime voorsprong bij elkaar. Bij het ingaan van de drie plaatselijke ronden telde de 23-jarige Canadese uit Montreal een bonus van 2:40. Enige reactie van een intussen fel uitgedund peloton bleef aanvankelijk uit, maar in de laatste twintig kilometer dook de bonus van Provost toch onder de minuut. 
De samenwerking in de tegenaanval stokte echter en dat liet Provost toe om opnieuw uit te lopen. Ze won oververdiend. “Ik heb zonet de Ronde van Bretagne in de benen en dat deed mijn conditie goed”, zei de 23-jarige Canadese. “Ik kan heel goed tegen de warmte en daarom ook koos ik vroeg voor de aanval. Dit is mijn laatste wedstrijd in Europa, want eerstdaags keer ik terug naar huis.” 
An-Li Kachelhoffer regelde de spurt voor de tweede plaats door Lenny Druyts en de rest de baas te blijven.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Adriane Provost (Can/SAS Macogep) 81,2 km/2u20:09 (gem. 34,763 km/u); 2. An-Li Kachelhoffer (ZAf) 1:51; 3. Lenny Druyts; 4. Sarah Inghelbrecht; 5. Jessy Druyts; 6. Kaat Van der Meulen; 7. Nathalie Verschelden; 8. Fiona Dutriaux (Fra); 9. Pia De Quint; 10. Kim de Baat.

Cecchini wint Thüringen Rundfahrt, ook Vos op schema voor Rio

Cecchini wint Thüringen Rundfahrt, ook Vos op schema voor Rio

Thalita de Jong verzilvert Italiaanse conditie in Strijpen

Thalita de Jong verzilvert Italiaanse conditie in Strijpen