Thalita de Jong verzilvert Italiaanse conditie in Strijpen

Thalita de Jong verzilvert Italiaanse conditie in Strijpen

Voor de GP Zottegem-Strijpen passeerden 64 rensters de inschrijvingstafel. Een groepje van acht versnelde reeds in de tweede van elf af te leggen ronden. 

Sofie De Vuyst, Eileen Roe, Irena Ossola, Jolien Verschueren, Emilie Moberg, Evy Kuijpers, Thalita de Jong en Monique van de Ree fietsten op het relatief zware parcours snel een voorsprong van anderhalve minuut bij elkaar. Sarah Inghelbrecht liet het hier niet bij en trok solo in de tegenaanval. Beetje bij beetje knaagde ze aan de achterstand en ongeveer half koers slaagde de West-Vlaamse erin om bij de achtkoppige voorwacht aan te sluiten. 

Het peloton keek aanvankelijk tegen een kloof van 2:20 aan, maar maakte in de finale veel van de achterstand goed. Thalita de Jong, Sofie De Vuyst, Monique van de Ree en Irena Ossola kozen het zekere boven het onzekere en sloegen een nieuwe kloof. Deze vier bleven buiten schot, al kende Van de Ree in de slotronde nog pech toen ze lek reed. Ze slaagde er wel nog in om haar vierde plaats te redden. In de strijd voor de zegebloemen toonde Thalita de Jong, vorige week nog laureate van de slotrit in de Giro Rosa, zich sterker dan Ossola en De Vuyst.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Thalita de Jong (Ned/Rabo-Liv) 95 km/2u41:45 (gem. 34,13 km/u); 2. Irena Ossola (USA); 3. Sofie De Vuyst; 4. Monique van de Ree (Ned) 1:43; 5. Kelly Markus (Ned) 2:47; 6. Emilie Moberg (Nor); 7. Fiona Dutriaux (Fra); 8. Daniela Gass (Dui); 9. Evy Kuijpers (Ned); 10. Dani Christmas (GBr).

Canadese Adriane Provost trotseert loden hitte en wint GP Glineur

Canadese Adriane Provost trotseert loden hitte en wint GP Glineur

Kim de Baat: "Tijd om eens een resultaat neer te zetten"

Kim de Baat: "Tijd om eens een resultaat neer te zetten"