Tweede EK-goud voor Kopecky, zilver voor Degrendele

Tweede EK-goud voor Kopecky, zilver voor Degrendele

De Belgische beloften hebben het EK baanwielrennen in het Italiaanse Montichiari zondag afgesloten met twee bijkomende medailles. Lotte Kopecky (foto) won na de puntenkoers eerder deze week nu ook het omnium, Nicky Degrendele veroverde een zilveren medaille in de keirin.

Lotte Kopecky reed een heel sterk omnium. Op de eerste dag opende ze met een vijfde plaats in de scratch, gevolgd door tweede plaatsen in zowel individuele achtervolging als afvallingskoers. Het bracht haar halverwege aan de leiding in de stand en na een derde plaats op de 500 meter en een vierde op de baanronde mocht ze ook als leidster beginnen aan de afsluitende puntenkoers. Met achttien punten voorsprong op de Poolse Lucja Pietrzak en de Oekraïense Tetyana Klimchenko en 22 op de Française Marion Borras had Kopecky wel wat marge.
Kopecky hield de situatie tijdens de puntenkoers perfect onder controle en sprokkelde zelfs de nodige punten om nog wat verder uit te lopen. Ze won uiteindelijk met 29 punten voorsprong op Ina Savenka uit Wit-Rusland en 33 op de Britse Emily Kay, die gestart op de plaatsen vijf en zes alsnog naar de podiumplaatsen reden.

Degrendele buigt enkel voor Ligtlee

Nicky Degrendele begon uitstekend aan het keirintornooi door haar reeks in de eerste ronde te winnen, zodat ze rechtstreeks naar de halve finales mocht. Ook daarin kende ze weinig problemen. Ze finishte als tweede achter de Europese kampioene sprint Elis Ligtlee en stootte zo door naar de finale. Daarin deed Degrendele het andermaal uitstekend, opnieuw moest ze enkel voor de Nederlandse Ligtlee buigen.

Foto Paul Hinninck

Githa Michiels verovert zesde Belgische titel

Githa Michiels verovert zesde Belgische titel

Tijdritzege brengt Jolien D'hoore dichter bij eindwinst BeNe Ladies Tour

Tijdritzege brengt Jolien D'hoore dichter bij eindwinst BeNe Ladies Tour