Githa Michiels verovert zesde Belgische titel

Githa Michiels verovert zesde Belgische titel

In Ottignies heeft Githa Michiels zoals verwacht haar zesde nationale titel crosscountry behaald, de vijfde op rij ook. Ze ging Alicia Franck en Alice Pirard vooraf. Bij de jeugd waren er titels voor Emeline Detilleux bij de junioren en Rune Debremaeker bij de nieuwelingen.

Michiels, die straks België zal vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Rio, is momenteel veruit de beste Belgische op de mountainbike en dat bleek ook weer in dit BK. Van bij de start reed ze vlot weg van de concurrentie om met ruime voorsprong de titel te veroveren. Franck reed ook al een hele wedstrijd lang solo op de tweede plaats.
De zege was verwacht en duidelijk, maar toch was Michiels heel emotioneel na de finish en dat had veel te maken met een voor de buitenwereld verzwegen val op training afgelopen woensdag. “Het gebeurde tijdens de verkenning van het BK-parcours”, zei Michiels. “Ik blesseerde me aan de pols en het zag er even naar uit dat ik zelfs niet zou kunnen starten in dit BK. Met de nodige pijnstillers lukte het toch en in de wedstrijd zelf had ik niet veel last. De pech blijft me de jongste tijd wel achtervolgen. Ik hoop dat het nu eindelijk eens ophoudt en dat ik op volle sterkte kan toewerken naar Rio.”

 

Eindwinnares Jolien D'hoore wint ook slotrit BeNe Ladies Tour

Eindwinnares Jolien D'hoore wint ook slotrit BeNe Ladies Tour

Tweede EK-goud voor Kopecky, zilver voor Degrendele

Tweede EK-goud voor Kopecky, zilver voor Degrendele