Nina Kessler snelste in BeNe Ladies Tour, D'hoore blijft leidster

Nina Kessler snelste in BeNe Ladies Tour, D'hoore blijft leidster

De Nederlandse Nina Kessler (Lensworld-Zannata-Etixx) heeft het eerste deel van de tweede rit in de BeNe Ladies Tour gewonnen. Kessler, vrijdagavond al derde in Philippine, was in de massasprint sneller dan haar landgenoten Floortje Mackaij en Chanella Stougje. Jolien D’hoore kon zich deze keer niet mengen in de sprint, maar behield wel de leiderstrui met twee seconden voorsprong op Kessler. Zaterdagavond volgt nog een tijdrit over 9,6 kilometer.

In Sint-Laureins stonden drie ronden met telkens de kasseien van de Casteleynstraat op het menu, goed voor een totale afstand van 75 kilometer. Na een met hoge snelheid afgewerkte aanvangsfase zonder veel aanvalspogingen trok het complete peloton richting eerste doortocht en meteen ook enige tussensprint. D’hoore verstevigde haar leidersplaats door Kessler en Christina Siggaard achter zich te houden.
Het tempo bleef ook daarna hoog, zodat het lang onbegonnen werk was om het met een aanval te proberen. Op twintig kilometer van de finish lukte het toch voor Kelly Van den Steen, Winanda Spoor en Esther van Veen. De drie bouwden hun voorsprong snel uit tot 50 seconden op twaalf kilometer van de finish, waarmee Van den Steen stevig virtueel leidster werd. D’hoore en haar ploeggenotes moesten dus vol aan de bak om de scheve situatie recht te zetten. De voorsprong smolt snel weer weg en op de Casteleynstraat werd de resterende kloof dichtgereden.

In volle vaart ging het vervolgens richting aankomst, op twee kilometer van de finish deed zich een valpartij voor met onder meer alle ploeggenotes van D’hoore, waarna Eileen Roe in aanloop naar de sprint enkele lengten voorsprong kon nemen. De Britse van Lares-Waowdeals werd op minder dan honderd meter van de finish echter overspoeld door de snelste rensters van het peloton.

“Sterker geworden in Giro Rosa”

Nina Kessler was uiteraard heel tevreden met haar overwinning. “Mijn derde plaats vrijdagavond was al goed voor het vertrouwen, ik ben echt heel blij dat ik het nu kon afmaken”, zei de 28-jarige Nederlandse. “Voor de ploeggenoten ook, want die hebben me echt door een chaotische finale gedirigeerd. Zelf zag ik het op zeker moment niet echt zitten, maar mijn maatjes bleven me aanvuren om gewoon in het wiel te blijven zitten en mee op te schuiven naar voren. Desondanks zat ik bij het uitkomen van de laatste bocht naar mijn gevoel toch iets te ver. Eileen Roe had enkele meters voorsprong genomen, gelukkig kon ik aanpikken bij iemand die haar sprint inzette. Ik ging erover en hield stand tot de finish.”

“Dit is zeker het hoogtepunt van mijn seizoen tot nu toe”, ging Kessler verder. “Vorig jaar was minder goed en bleef ik zelfs twee maanden aan de kant. Op het einde van het seizoen was er wel beterschap, maar die achterstand helemaal wegwerken is echt heel moeilijk. Dit jaar loopt het beter, al was er voor vandaag nog niet echt een uitschieter. Vorige week reed ik de Giro Rosa. Dat is totaal niet mijn wedstrijd, zo zwaar, maar ik ben er wel sterker geworden en dat heeft vandaag geloond.”

Filip De Greef - Foto's MVH

Top 10 rit: 1. Nina Kessler (Ned/Lensworld-Zannata-Etixx) 75 km/1u54:30 (gem. 39,3 km/u); 2. Floortje Mackaij (Ned); 3. Chanella Stougje (Ned); 4. Monique van de Ree (Ned); 5. Kelly Druyts; 6. Marta Tagliaferro (Ita); 7. Skylar Schneider (USA); 8. Evy Kuijpers (Ned); 9. Kelly Markus (Ned); 10. Peta Mullens (Aus).

Top 10 stand: 1. Jolien D’hoore (Wiggle High5) 4u29:34; 2. Nina Kessler (Ned) 0:02; 3. Emilie Moberg (Nor) 0:10; 4. Floortje Mackaij (Ned) 0:12; 5. Marta Tagliaferro 0:13; 6. Chloe Hosking (Aus); 7. Chanella Stougje (Ned) 0:14; 8. Elise Delzenne (Fra) 0:15; 9. Christina Siggaard (Den); 10. Monique van de Ree (Ned) 0:16.

 

Tijdritzege brengt Jolien D'hoore dichter bij eindwinst BeNe Ladies Tour

Tijdritzege brengt Jolien D'hoore dichter bij eindwinst BeNe Ladies Tour

Lotte van Hoek snelste van vijf in Vrasene

Lotte van Hoek snelste van vijf in Vrasene