Nicky Degrendele vierde in EK sprint

Nicky Degrendele is op het EK in Montichiari vierde geworden in het sprinttornooi bij de beloften. Vrijdag verloor ze in de halve finales van de Nederlandse Elis Ligtlee, die daarna ook de finale zou winnen. In de strijd om het brons moest Degrendele buigen voor de Française Melissandre Pain. Zondag rijdt Degrendele nog de keirin, nummer waarin ze vaak nog net iets beter presteert.

Progressie blijven maken op de 200 meter om in een betere positie de kwalificaties door te komen, het was en bleef een werkpunt. Dat zei Degrendele ons enkele dagen voor dit EK. Tijdens de kwalificaties donderdag was die vooruitgang er. Degrendele liet de klok stoppen na 11.241, een verbetering van haar Belgisch record (11.269) dat ze eind 2014 op de Mexicaanse hoogte in Guadalajara had neergezet. Het leverde haar de vierde plaats op, zodat ze de snellere concurrentes in de achtste en kwartfinales kon ontlopen. Zeges tegen eerst de Poolse Julita Jagodzinska en vervolgens de Litouwse Migle Marozaite brachten haar effectief bij de laatste vier.

In de halve finales moest Degrendele haar meerdere erkennen in Ligtlee, maar dat is niet onlogisch. De snelle Nederlandse is meer dan twee jaar ouder en won in 2015 al het EK sprint en keirin, begin dit jaar was ze derde in het WK 500 meter. Dit alles bij de elite welteverstaan.
In de strijd om brons werd Pain de tegenstandster, ruim één jaar ouder dan Degrendele en in de finales van het EK junioren 2013 net te sterk voor de West-Vlaamse in zowel keirin als sprint. Ook nu bleef ze Degrendele voor.

 

Jolien D'hoore opnieuw beste in openingsrit BeNe Ladies Tour

Jolien D'hoore opnieuw beste in openingsrit BeNe Ladies Tour

Lotte Kopecky verovert Europese titel puntenkoers

Lotte Kopecky verovert Europese titel puntenkoers