Lotte van Hoek snelste van vijf in Vrasene

Lotte van Hoek snelste van vijf in Vrasene

De Nederlandse Lotte van Hoek (Lares-Waowdeals) heeft in Vrasene de avondwedstrijd gewonnen. Ze versloeg in een sprint met vijf de Zuid-Afrikaanse kampioene An-Li Kachelhoffer en haar landgenote Laura Gorter.

Ondanks de start van de BeNe Ladies Tour was er toch nog een mooi deelnemersveld (80 rensters) afgezakt naar het Waasland voor deze wedstrijd over 96 kilometer. In de vijfde van vijftien ronden viel de koers kort na een valpartij al in een beslissende plooi toen vijf rensters voor de aanval kozen. Van Hoek, Gorter en Sandra van Veghel vertegenwoordigden Nederland, verder Kachelhoffer en de Australische Erin Kinnealy. Zij liepen tot 2:45 uit, een reactie van Thalita de Jong, Sofie De Vuyst, Marieke Kerkvliet en Alna Burato in de tiende ronde kwam te laat om de leiders nog te verontrusten. Afscheiding kwam er niet meer in de kopgroep, zodat de vijf mochten sprinten voor de zege. Van Hoek was de snelste.

Foto's Paul Hinninck

Top 10: 1. Lotte van Hoek (Ned/Lares-Waowdeals) 96 km/2u26:30 (gem. 38,65 km/u); 2. An-Li Kachelhoffer (Z-Af); 3. Laura Gorter (Ned); 4. Sandra van Veghel (Ned); 5. Erin Kinnealy (Aus); 6. Thalita de Jong (Ned) 1:08; 7. Sofie De Vuyst; 8. Marieke Kerkvliet (Ned); 9. Alna Burato (Fra); 10. Esther van Leeuwen (Ned) 3:00.

 

Nina Kessler snelste in BeNe Ladies Tour, D'hoore blijft leidster

Nina Kessler snelste in BeNe Ladies Tour, D'hoore blijft leidster

Jolien D'hoore opnieuw beste in openingsrit BeNe Ladies Tour

Jolien D'hoore opnieuw beste in openingsrit BeNe Ladies Tour