Lotte Kopecky verovert Europese titel puntenkoers

Lotte Kopecky verovert Europese titel puntenkoers

Lotte Kopecky is in het Italiaanse Montichiari Europees kampioene puntenkoers bij de beloften geworden. Ze versloeg de Britse Emily Nelson en de Duitse Tatjana Paller.

Kopecky, de voorbije maanden al sterk bezig op de weg, gaat op dit EK piste door op haar elan. Op de openingsdag kwam ze al dicht bij brons in de individuele achtervolging en ook in de ploegenachtervolging woensdag volgde een vierde plaats, telkens met een Belgisch record erbovenop.
Donderdag werd het alleen maar mooier. In de puntenkoers liet Kopecky de eerste sprints aan zich voorbijgaan, maar even later slaagde ze er in haar eentje in om rond te rijden en de bijbehorende twintig bonuspunten te pakken. Ze kwam meteen aan de leiding en controleerde vervolgens het gebeuren zonder zich veel met de sprints bezig te houden. Toen een groepje wegreed op zoek naar rondewinst ging ze wel vlot mee en met die twintig bonuspunten was ze meteen zegezeker.

Foto MVH

 

Nicky Degrendele vierde in EK sprint

Laura Vainionpää snelste in massasprint in Arendonk

Laura Vainionpää snelste in massasprint in Arendonk