Tweemaal Belgisch record voor achtervolgingsploeg beloften op EK

Lenny Druyts, Lotte Kopecky, Kaat Van der Meulen en Nathalie Bex hebben op het EK in Montichiari een goede en naar de toekomst toe hoopgevende prestatie neergezet in de ploegenachtervolging bij de beloften. Ze werden vierde en verbeterden ondertussen tot tweemaal toe het in Mexico op hoogte gevestigde Belgische record van eind 2013.

Een niet evidente prestatie want Druyts is pas eerstejaars, Bex is eigenlijk zelfs nog junior en had ’s ochtends bovendien al de individuele achtervolging bij de junioren afgewerkt. Pas anderhalve week geleden reed het viertal voor het eerst samen in competitie op de GP van Polen in Pruszkow, waar ze derde werden in een tijd van 4:38.722. Tijdens de kwalificaties in Montichiari ging daar in één klap meer dan vier seconden af. De 4:34.426 was ook een fractie beter dan de tijd die Evelyn Arys, Kelly Druyts, Gilke Croket en ook toen al Kopecky hadden neergezet op 5 december 2013 in Aguascalientes (4:34.567). Met dat Belgische record plaatsten de dames zich ook voor de strijd om het brons tegen Polen.
Die Poolse dames waren in de kwalificaties nog bijna vier seconden sneller, zodat niet werd verwacht dat België ook nog dat brons zou veroveren. Dat gebeurde ook niet, maar ze haalden wel alles uit de kast en werden beloond met opnieuw een Belgisch record, in 4:31.828.

 

Laura Vainionpää snelste in massasprint in Arendonk

Laura Vainionpää snelste in massasprint in Arendonk

Belgisch record levert Lotte Kopecky net geen EK-medaille op

Belgisch record levert Lotte Kopecky net geen EK-medaille op